Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Заочне вручення повісток: нові правила з середини липня

З середини липня 2024 року в Україні почнуть діяти нові правила вручення повісток, які вводяться в рамках посилення мобілізаційних заходів.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово Юридичну газету

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №560 від 16 травня 2024 року, повістки можуть бути надіслані поштою і вважатимуться врученими навіть у разі відсутності особи за зазначеною адресою.

Основні зміни:

  • Повістки поштою: Повістки будуть розсилатися поштою після 60-денного періоду, відведеного на оновлення військово-облікових даних.
  • «Заочне» оповіщення: Якщо особа не повідомила Територіальний центр комплектування (ТЦК) свою реальну адресу, повістка, надіслана через «Укрпошту», вважатиметься врученою, навіть якщо особа за вказаною адресою не проживає.
  • Штрафи та відповідальність: Відсутність за адресою може призвести до заочних штрафів та відкриття виконавчого провадження.

Підтвердження оповіщення:

  1. Особистий підпис: При врученні повістки особисто, підтвердженням служить підпис про отримання.
  2. Відеозапис: Відеозапис вручення або відмови від отримання повістки.
  3. Поштове відправлення: Підтвердженням служить інформація від поштового оператора про отримання або відмову від отримання повістки.

Початок розсилки повісток поштою, припадає на 18 липня, після проходження 60 денного періоду. Мінімальний термін між надсиланням повістки та датою явки за викликом 14 днів.

Ці зміни спрямовані на забезпечення ефективності мобілізаційних процесів та відповідальності громадян перед законом. Громадянам необхідно своєчасно оновлювати свої військово-облікові дані та бути уважними до офіційних повідомлень.

До теми: На Прикарпатті правоохоронці розшукали понад 1800 ухилянтів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору