Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ціни на кавуни: скільки коштують баштанні в Івано-Франківську

У Франківську почали продавати баштанні. Кавуни коштують в середньому 80 гривень за кілограм. Продукцію імпортують з-за кордону та з Одеси.

Розповідає Інформатор 

На ринках та супермаркетах міста все більше з’являється кавунів. Їх доставляють з Одеси, Греції, Іспанії та Туреччини.

Ціна звісно захмарна, найдешевше вам вдасться знайти кавуни в сільпо їх ціна там стартує від 62,50 грн. У супермаркеті Торба 79,90 гривень за кілограм.

На ринку та овочевих магазинах ціна в середньому 80 – 90 грн за кілограм.

Але потрібно пам’ятати, що попри ранній сезон продажу баштанних, вони можуть містити в собі шкідливі нітрати та нітрити, які використовуються для стимуляції швидкого росту та дозріванню кавунів.

Крім того, треба розуміти, що усі плоди місять нітрати, але важливо, аби їхній вміст не перевищував норму. Максимально допустима їхня кількість у кавунах – 60 мг на 1 кг.

«Щоб визначити, чи кавун містить кавун забагато нітратів, опустіть шматочок м’якоті в склянку із водою. Якщо вода забарвиться в рожевий колір, перед вами »хімічний« кавун. Викиньте його і придбайте новий», – радять медики.

Також потрібно звертати увагу на прожилки в м’якоті. Товсті, жовті та жорсткі прожилки свідчать про нітрати. А тонкі, білі та м’які — про хорошу якість кавуна.

Пам’ятайте, що нітрати здебільшого містяться в шкірці та в прилеглій до неї м’якоті. Тому краще ласувати серцевиною соковитого плоду.

Читайте також: Закарпатська чи грецька: скільки коштує черешня в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору