Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сезон розпочато: 5 найсмачніших рецептів з черешні

Черешня — це смачна та корисна ягода, яка має безліч переваг для здоров’я. Крім цього з черешні можна приготувати смачних страв.

Інформатор підготував 5 рецептів цікавих рецептів на будь-який випадок життя.

ВАРЕНИКИ З ЧЕРЕШНЕЮ

Інгредієнти:

  • Черешні – 300 г
  • Борошно – 350 г
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Для початку потрібно приготувати заварне тісто. Змішайте у каструлі молоко, сіль, цукор, яйце і 3 ст.л. борошна. Гарно все перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до загустіння, постійно помішуючи. Якщо з’являться грудочки – не страшно. Головне, щоб вони були не надто великі.

Додайте заварне тісто до миски із рештою борошна. Вимішайте тісто до однорідної маси. Залиште відпочити на 10 хв.

Підготуйте черешні. Бажано вийняти кісточки.

Підготуйте кружальця тіста для вареників зручним для вас способом. Заліпіть вареники.

Помістіть у каструлю з киплячою водою. Варіть 2 хв після закипання вареників.

Щоб готові вареники не злипалися на тарілці, можна їх злегка посипати цукром.

МАРИНОВАНА ЧЕРЕШНЯ У ПРЯНОМУ МАРИНАДІ

Інгредієнти:

  • Черешня – 1 кг
  • Кориця – 1 паличка
  • Хрін, сухий корінь –  10 г
  • Гірчиця, насіння – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Лист вишні – 1 шт.
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Вода – 500 мл на літрову банку.

Помийте черешні. За бажанням можна дістати кісточки, але це не обов’язково.

Приготуйте маринад: з’єднайте у каструлі воду, оцет, горілку, сіль і цукор. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

У чисту суху банку покладіть хрін, гвоздику, корицю, коріандр та гірчицю. Заповніть банку черешнею та залийте маринадом. Зверху покладіть вишневий листочок та закатайте банку.

Зберігайте у темному прохолодному місці. Черешні промаринуються через 2 тижні. Тоді їх можна подавати як закуску та прикрашати м’ясні страви.

ЧЕРЕШНЕВИЙ ДЖЕМ

Інгредієнти:

  • Черешня – 450 г
  • Цукор – 230 г
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа
  • Вода – 1-2 ст. л

Черешні промийте та обережно видаліть кісточки. Викладіть у каструлю. Додайте воду і проваріть на малому вогні 5-10 хв, щоб плоди стали м’якими.

Додайте цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння і проваріть 5 хв на сильному вогні, а потім ще 10 хв на середньому вогні.

Перемелюйте черешні з сиропом за допомогою блендера. Додайте лимонну кислоту і проваріть ще 5-10 хв, щоб джем загустів.

Залийте у підготовану банку та закатайте. Зберігайте джем у темному прохолодному місці.

ЧЕРЕШНЕВИЙ СОУС І ДО МОРОЗИВА, І ДО М’ЯСА

Інгредієнти:

  • Черешня – 500 г
  • Цукор – 100 г
  • Лимон – 75 г
  • Оцет бальзамічний – 15 мл
  • Кориця – 2 палички
  • Гвоздика (бутони) – 3-4 шт.
  • Вода холодна – 130 мл.

Помийте та очистіть черешні.

У каструлю з холодною водою додайте цукор, корицю, гвоздику, цедру і лимонний сік. Доведіть суміш до кипіння, а потім проваріть ще кілька хв на середньому вогні. Додайте черешню і на повільному вогні варіть до середнього загустіння, час від часу знімаючи пінку.

Коли соус трохи охолоне, видаліть корицю та гвоздику, додайте бальзамічний оцет і перекладіть у банку. Зберігайте у холодильнику.

ЙОГУРТОВИЙ ТОРТ ІЗ ЧЕРЕШНЕЮ

Інгредієнти:

  • Йогурт (рідкий, несолодкий) – 1 л
  • Черешня – 300 г
  • Вершки 35% жирності – 100 г
  • Цукор – 50 г
  • Желатин – 25 г

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 дрібка.

Для бісквіта змішайте яйця, сіль, цукор і збивайте міксером близько 5 хв на максимальній швидкості. Додайте просіяне борошно, перемішайте тісто.

Вилийте тісто у форму і випікайте 25-30 хв за температури 180 градусів. Готовий бісквіт остудіть і розділіть на два коржі. Вам знадобиться лише один із них.

Черешню промийте, очистіть від кісточок. 200 г плодів з’єднайте з цукром і припустіть у каструлі 5-7 хв. Отриманий сік злийте у йогурт.

Розчиніть желатин і додайте до йогурту.

Застеліть форму для торта харчовою плівкою. Викладіть корж бісквіта, вилийте на нього половину йогуртової маси й викладіть 100 г непровареної черешні. Покладіть у морозилку на 15 хв, щоб йогурт швидко схопився.

Потім залийте торт рештою йогурту і викладіть проварені вишні. Зверху прикрасьте збитими вершками.

Остудіть торт у холодильнику (2 год) або морозилці (30 хв). Після цього торт можна прикрасити та подавати на стіл.

Читайте також: Консервація із кабачка на зиму | рецепти

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору