Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Виграла грант: у Богородчанах харків’янка відкрила кондитерську

Виграла грант: у Богородчанах харків'янка відкрила кондитерську

Завдяки підтримці Карітасу Івано-Франківська у Богородчанах запрацювала кондитерська внутрішньо переміщеної особи з Харківщини Марії Міщенко.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

Марія Міщенко родом з Харківської області. Кондитерською справою почала займатися ще до повномасштабного вторгнення, перебуваючи у декреті.

Спочатку готувала для себе та дитини. Згодом жінка приготувала для знайомих торт, їм сподобалося, після чого почалися перші замовлення.

Жінка готувалася до відкриття кондитерської у рідному Харкові, але на жаль війна зруйнувала всі плани.

У жовтні 2022 року разом з маленькою дитиною покинула рідне село. Почалася деокупація сусідніх сіл і залишатися вдома було не безпечно.

Марія переїхала на Франківщину. Трохи оговтавшись повернулася до справи, яка приносить їй задоволення. Подалася на грант від Карітасу та УВКБ ООН. Пройшла навчання, написала  бізнес-план і успішно захистила його.

За грантові кошти вдалось відкрити омріяну кондитерську та придбати туди столи, вітрину, барну стійку, холодильник, кавову машину, міксери, морозильну камеру та інші необхідні для закладу інструменти.

“Кондитерка — це віддушина для мене. Коли я готую десерти, то відволікаюсь від усього та забуваюсь. Грант допоміг здійснити мрію. Бо робити те, що мені подобається — це те, чого я прагну. Я люблю обслуговувати людей та робити щось на замовлення. А емоції дітей, коли вони бачать мій торт — не передати словами”, – ділиться жінка.

До слова, кондитерська “Sweet cake” відкрилася минулого тижня, але попит є.

Кондитерська знаходиться у Богородчанах, за адресою: вулиця Шевченка 91А.

Інформатор радо підтримує соціальні проєкти та ініціативи безоплатно. Якщо ж вам потрібна реклама для розвитку бізнесу — звертайтесь за номером телефону +380 969 896 087, або ж пишіть нам на електронну пошту.

Читайте також: Гора Городище та презентація листівки: у Надвірній відбудеться благодійна екскурсія

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору