Інформатор Івано-Франківськ

РОЗСЛІДУВАННЯ

30 років без ремонту: в Мислові підсипають вулиці щебнем

В селі Мислів почали підсипати щебенем вулиці, які понад 30 років не ремонтувалися. Зокрема частково підсипали й вулицю Масловської, на якій нещодавно розгорівся скандал.

Розповідає Інформатор.

Староста Ріп’янського старостинського округу  Любомир Гулимчук розповів, що другий тиждень поспіль в Мислові активно підсипають щебенем найскладніші ділянки вулиць. Добралися навіть до таких доріг, де проїзд можна було здійснити лише на спецтехніці.

Далі підсипку доріг проведуть і в інших населених пунктах Ріп’янського старостинського округу.

“Цього року почали ремонт вулиць не тільки в центральній частині Мислова, але і рухаємося на віддалені частини села. Далі в планах Яворівка та Ріпівка”, – розповів староста.

До робіт долучилися й місцеві мешканці, які допомагають розрівнювати гравій на складних ділянках доріг.

“Що я можу, що мені виділили те і робимо. Люди активні, допомагають розрівнювати та підкидати дорогу, молодці чесно сказати. Люди осторонь не стали та допомагають”, – додав староста.

Мешканці села задоволені, адже, як розповіла нам пані Ольга, дороги в селі не робилися приблизно 30 років.

“Дуже задоволена, раніше під час дощів не можна було доїхати до будинку, доводилося підійматися пішки, а тепер стало навіть зручніше ходити” – розповіла жінка.

Попри проведену роботу, на конфліктній ділянці дороги підсипку здійснено частково.

Староста запевнив, що дорогу дороблять, адже сторона конфлікту, про який ми писали раніше, виконав зобов’язання та прибрав з земельної ділянки цеглу та будівельні відходи. Також за власний кошт облаштував рів, щоб в осінньо-весняний період запобігти підтопленню ділянки.

“Я там був, знову спілкувався зі сторонами конфлікту, бачив що робота виконана, все узгодили та в найближчі терміни дорога буде підсипана”, – зазначив Любомир Гулимчук.

За перший тиждень робіт в селі Мислів на вулицях було висипано понад 160 тонн щебеню і на цьому не планують зупинятися.

Крім підсипки доріг, на території села працює спецтехніка, яка розрівнює дорогу, а також залучена в копанні фоси.

На останок староста села зазначив, що “навіть в час війни ми не стоїмо осторонь, попри те що громада постійно допомагає Збройним Силам України, спільними зусиллями знаходимо можливості покращувати життя в громаді, звісно хочеться зробити більше, але перше на перше — це допомога ЗСУ”.

До теми: Вирішення конфлікту у Мислові: відновлення права власності та створення нової дороги

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору