Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Верховині судили чоловіка, який зламав дружині палець

У Верховині судили чоловіка, який зламав дружині палець

Дії кривдника було кваліфіковано за однією зі статей Кримінального кодексу України, відповідно до якої йому могло загрожувати до трьох років позбавлення волі. Але суд обрав більш м’яке покарання.

Яке саме — знає Інформатор.

Днями Верховинський районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні справу за обвинуваченням уродженця села Гринява. Про нього відомо наступне: одружений, не працює, має трьох повнолітніх дітей.

Згідно з матеріалами справи, 25 січня цього року він близько 23:00 перебував із дружиною поряд із житловим будинком, де вони мешкають. Між ними виник словесний конфлікт через побутові непорозуміння. В результаті чоловік умисно наніс потерпілій декілька ударів руками та ногами. Бив — в область лівої руки та лівого стегна.

Жінка отримала закритий перелом основної фаланги V-го пальця лівої китиці та синець лівого стегна. Відповідно до висновку експерта, перелом відноситься до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, адже спричинив тривалий розлад здоров’я. А синці — до легких тілесних ушкоджень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю, вказав, що погоджується зі всіма обставинами інкримінованого йому кримінального правопорушення. Просив суворо не карати.

Потерпіла просила суд суворо не карати обвинуваченого.

Суд врахував, що чоловік проживає разом з дружиною та трьома повнолітніми дітьми, на обліку в психоневрологічному та наркологічному кабінеті не знаходиться, за місцем проживання характеризується як хороший батько та працьовитий господар, який користується авторитетом серед жителів села, але скандалить інколи вдома та притягався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства щодо дружини.

Зрештою суд ухвалив визнати прикарпатця винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі на один рік. На підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 1,5 року.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору