Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську турніром з “ножового бою” вшанували полеглих воїнів

У суботу, 25 травня, в Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський турнір “Центурії” з ножового бою присвячений Дню Героїв.

Повідомляє Інформатор

Ножовий бій — це один із найпопулярніших видів спорту в азовському русі. Даний турнір важливий не тільки для азовського руху, але й загалом для всіх борців за Незалежність України.

Це перший масштабний захід в Івано-Франківську, в якому взяли учать понад 30 учасників з Прикарпаття, Тернополя, Львівської та Закарпатської областей.

Сам турнір тривав близько 5 годин. Переможцями стали учасники з Івано-Франківська та Львова. Надалі вони поїдуть на фінальний турнір, який відбудеться в Києві.

“Спортивно-ножовий бій в азовському русі —  найважливіша спортивна дисципліна нарівні з кікбоксингом та тайським боксом. Він є дуже важливий. Перш за все, тому що цим турніром ми вшановуємо пам’ять всіх полеглих воїнів, які віддали своє життя за найвищі ідеї свободи рідної Батьківщини. Ми регулярно проводимо заняття з ножового бою позаяк цим віддаємо данину честі українським традиціям”, – каже хорунжий Івано-Франківського осередку  ГО “Центурія” на позивний Югенд.

Югенд переконаний, що в умовах сьогодення кожен цивільний повинен знатися на такмеді, вміти постояти за себе та навчитися правильно користуватися зброєю. Каже, що ми живемо в страшний, але водночас і важливий для нашої нації час, тому знання військової справи допоможуть вижити.

Як поділилася з нами інструктор з ножового бою на позивний Ворона, своєю діяльністю ГО “Центурія” продовжує традицію європейських лицарів, якими в наш час є військові. Такими подвижниками, за її словами, були й легіонери “Центурії”  Малиш та Ікси, які, на жаль, загинули у бою за волю України.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Легіонер Латвієць продовжує справу своїх побратимів. Зі слів дівчини, він “навчає бути лицарями. Вчить бути патріотом гідним своєї держави”. 

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

“Ці турніри, це пам’ять про них, про всіх полеглих захисників. Ножовими боями, ми вшановуємо традиції відважних воїнів”, – каже Ворона.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Також Ворона додала, що цей вид спорту є абсолютно безпечним. Його можуть опанувати всі, незалежно від віку чи статі, адже це перш за все навчання з самооборони, міру якої важливо не перевищувати.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Юлія на позивний Роял є учасницею турніру. Каже, що цей спорт їй імпонує та допоміг відчути себе в безпеці. Дівчина додала, що в майбутньому хоче продовжувати займатися “ножовим” боєм і водночас щоразу вшановувати пам’ять Героїв.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Подивитися турнір прийшла й Валерія. Дівчина родом Донецької області. Зараз проживає в Івано-Франківську, відвідує акції-нагадування про військовополонених азовців, бо має знайомих, друзів, які захищали “Азовсталь”, які станом на сьогодні досі перебувають у полоні.

“Я вирішила прийти та підтримати хлопців, які виходять на акції-нагадування про військовополонених азовців. Вони допомагають нам, родинам військовополонених, а ми підтримуємо їх. Буду вболівати за кожного учасника”, – додала Валерія.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Нагадаємо, що 16 травня були другі роковини виходу оборонців Азовсталі, 2 роковини полону.

Саме в цей день у 2022 році почався вихід Маріупольського гарнізону з “Азовсталі”, що тривав до 20 травня. З того часу і досі життя наших оборонців залишається в руках ворога. У Франківську чи не щотижня відбуваються акції-нагадування про військовополонених “Не мовчи! Полон вбиває!”, учасником яких щоразу є “Центурія”.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Авторка фото — прихильниця ГО “Центурія” Анастасія.

Христина П’ятнюк 

Читайте також: Вдосконалення вмінь та допомога ЗСУ: як відбувався автодень “На колесах” в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору