Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну: Прикарпаття втратило 4 героїв

Прикарпаття втратило трьох героїв

Сьогодні стало відомо про загибель чотирьох захисників України: Сергія Савенка, Степана Павлюка, Віталія Братуся, Ігоря Стахіва. 

Інформатор висловлює співчуття рідним і близьким героїв.

Сергій Савенок

Сергій Савенок народився у 1982 році та проживав у Косові на Івано-Франківщині.

Військовий з 2014 року брав участь в АТО/ООС. Мав військове звання сержант. За мужність та бойові заслуги бійця нагородили нагрудним знаком “Золотий хрест”.

Про смерть військовослужбовця повідомив голова Косівської громади Юрій Плосконос Суспільному.

Сергій Савенок загинув у Красногорівці Покровського району на Донеччині під час службового завдання.

Прощання із полеглим воїном відбудеться 29 травня 2024 року о 10:00 у Косові на майдані Незалежності.

Степан Павлюк

Степан Павлюк народився у селі Тисів Калуського району. На час смерті він був курсантом навчальної механізованої роти однієї з військових частин. Під час проходження служби його стан здоровʼя погіршився.

Про смерть військового повідомили на Facebook-сторінці Болехівської міської ради.

“Серце бійця не витримало навантаження. Вдома Степана не дочекалися дружина, діти, старенька мати, сестра, брат, племінники, велика родина”, — йдеться у дописі.

Віталій Братусь

Віталій Братусь народився 5 березня 1996 року у селі Конюшки Рогатинської громади. Після закінчення місцевої школи вступив у Бурштинський кулінарно-торговий коледж, отримав спеціальність “електромеханік торговельного обладнання”.

Про смерть військовослужбовця повідомили на Facebook-сторінці Рогатинської громади.

“Постійно любив щось лагодити, удосконалювати, давати поламаному приладу друге життя. Це у Віталія дуже добре виходило. Механіка була його життєвою стихією”, — цитують рідних у дописі.

У квітні 2022 року Віталія Братуся призвали на військову службу за мобілізацією. Боєць проходив вишкіл на одному з полігонів Львівщини. Згодом служив у Конотопі Сумської області у складі 58 окремої мотопіхотної бригади старшим механіком-водієм танка.

“Екіпаж, до якого входив старший солдат Віталій Братусь, провів багато виснажливих битв, зокрема під Бахмутом. Був надією і “залізною стіною” порятунку для тих, хто чекав визволення і підтримки на полі бою”, — пишуть на сторінці Рогатинської громади.

Коломийська громада втратила Ігоря Стахіва

Ігор Стахів добровільно став на захист Батьківщини. Служив у 15 мобільному прикордонному загоні “Сталевий кордон”.

Боєць загинув внаслідок важкого поранення на Сумщині.

“Ігор Стахів був знаним футболістом. Розпочав виступи на футбольних полях у 1986 році в аматорській команді “Сільмаш” з Коломиї. Згодом грав у таких командах вищої української ліги, як “Прикарпаття” і “Торпедо”. Виступав за ветеранську коломийську команду “Сільмаш”, — повідомив Богдан Станіславський.

На Facebook-сторінці “Ветерани футболу” повідомили, що Ігор Стахів складі клубу “Прикарпаття” провів п’ять сезонів з 1991 до 1997 року.

Щирі співчуття родинам й близьким полеглих Героїв. Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору