Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Минуло 10 років: трагедія на горі Карачун на Донеччині

29 травня у 2014 році гелікоптер Нацгвардії збили бойовики в небі над Донеччиною. Тоді загинуло 12 українських військових. Сьогодні у Франківську родичі загиблих отримали відзнаки від ОВА. 

Повідомляє Інформатор.

Про нагородження повідомив Сектор комунікації  поліції Івано-Франківщини.

У Меморіальному сквері відзнаки «За заслуги перед Прикарпаттям» отримали родичі спецпризначенців, військових та працівників спеціальної роти прикарпатської міліції Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.

Трагедія біля гори Карачун сталась через обстріл гелікоптера терористами з лісосмуги. Як результат той був підбитий й під час падіння вибухнув.

Загинуло 12 українців, серед яких 6 бійців Національної гвардії та 6 представників колишнього спецпідрозділу “Беркут”.

Зокрема терористи забрали життя генерал-майора Сергія Кульчицького, який разом з командою мав доставити на гору продукти, воду та бронежилети. Він став першим українським генералом, життя якого обірвалось на Донбасі у війні з росією.

Фото військового, зроблене за тиждень до трагедії, опублікувала Gazeta.ua.

Автор: Юрій Касьянов

Зокрема сьогодні президентською відзнакою «За оборону України»  вшанували старшого оперуповноваженого управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України Володимира Розвадовського та спецпризначенця, командира взводу № 2 поліції особливого призначення ГУНП в Івано-Франківській області Віктора Паньківа.

Світла пам’ять українцям, які стали на захист України від збройної агресії Кремля.

Читати також: Загинули за Україну: Прикарпаття втратило 4 героїв

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору