Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

1 гривня за 1 метр квадратний: за яку вартість планують здавати в оренду приміщення університету нафти і газу в Франківську

На ресурсі “Prozorro Продажі” з’явились цікаві оголошення. В оренду здають приміщення головного та навчального корпусів ІФНТУНГ, а ось початкові ціни реалізації менші за 50 гривень. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на аукціон держмайна.

Отож мова йде про хол на першому поверсі головного корпусу та хол навчального корпусу № 4, що обліковується на балансі Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу.

ЯКІ ПРИМІЩЕННЯ ВИСТАВЛЕНІ НА АУКЦІОН ЗА АДРЕСОЮ ВУЛИЦЯ КАРПАТСЬКА, 15?

Об’єкт номер 1: частина приміщення в коридорі (в холі) головного корпусу на першому поверсі. З фото орієнтуємось, на ось цей “шматочок” Alma mater. План можна переглянути в оголошенні за покликанням.

Фото взяті з “Prozorro. Продажі”

Цільове призначення вказане як: “надання допоміжних послуг, а саме : Послуги з продажу канцтоварів, надання послуг із ксерокопіювання, поліграфічних та фотопослуг“.

Термін оренди зазначають 5 років. Орендну плату отримуватимуть навпіл балансоутримувач (пам’ятаємо, що це сам університет) та державний бюджет у вигляді Казначейства, а відбуватиметься це щомісяця до 15 числа.

Скільки ж коштують ці 2 квадратні метри? Початкова ціна реалізації – 2 гривні. Чому саме так, розповімо далі.

Аукціон має відбутися 11 червня цьогоріч.

Рухаємось до наступного приміщення.

Локація майже та ж сама — перший корпус, головний корпус…

Щоправда, тепер майбутнє орендоване приміщення знаходиться неподалік від центрального входу до вишу.

Фото взяті з “Prozorro. Продажі”

Й цільове призначення тут теж інше – “послуги з громадського харчування, без продажу товарів підакцизної групи (продаж гарячих напоїв та випічки для здобувачів вищої освіти та працівників навчального закладу)“. Ймовірно, скоро в головному корпусі з’явиться новий кафетерій чи пиріжкова.

Терміни оренди та отримувачі оплати ідентичні, як і в попередньому лоті.

Змінились тільки метри квадратні, їх значно побільшало, і зараз це 37,4 квадратних метрів. Схема визначення вартості аналогічна, тому калькулює 37,4 на 1 і отримуємо 37 гривень 40 копійок.

Скрін з “Prozorro. Продажі”

Цей аукціон відбудеться 5 червня о 12:55.

З головним корпусом розібрались, тепер прямуємо до навчального  № 4 за тією ж адресою — вулиця Карпатська,15.

Фото взяті з “Prozorro. Продажі”

З опису лота також дізнаємось, що тут мають харчуватись студенти та працівники Нафти і Газу наступні роки. Принаймні, це вказано в цільовому призначенні та терміні оренди.

Площа приміщення під оренду складає 6 квадратних метрів, які мають початкову ціну реалізації у розмірі 3 гривень і 6 копійок.

Аукціон має початися 3 червня, себто, за три дні.

ЧОМУ ТАКА НЕЗНАЧНА ВАРТІСТЬ?

Справа у постанові Кабінету Міністрів за 27 травня 2022 року “Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану” № 634.

У ній йдеться, що:

“На період воєнного стану у разі, коли залишкова балансова вартість об’єкта оренди, що є нерухомим майном, є меншою, ніж 10 відсотків його первісної балансової вартості, або інформація про залишкову балансову вартість такого об’єкта оренди відсутня, з метою розрахунку стартової орендної плати для проведення електронного аукціону на право оренди нерухомого майна балансоутримувач може не здійснювати переоцінку такого об’єкта оренди. Стартова орендна плата для проведення електронного аукціону в такому разі встановлюється з розрахунку 1 гривня за 1 кв. метр об’єкта оренди, а гарантійний внесок встановлюється в порядку, визначеному абзацами восьмим — чотирнадцятим пункту 58 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 р. № 483 (Офіційний вісник України, 2020 р., № 51, ст. 1585; 2021 р., № 51, ст. 3151) (далі — Порядок передачі майна в оренду)”.

З цього можемо зробити висновок, що залишкова балансова вартість об’єкта оренди є меншою за 10 відсотків від первісної.

Довідка: залишкова балансова вартість — це рівномірне зменшення вартості майна від його первісної вартості до 0. Наразі вище вказані об’єкти вже мають залишкову балансову вартість меншу за 10% від первісної.

Читати також: Як виглядає двір на Чорновола за рік після ремонту?

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору