Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Ціни на пальне збільшаться з 1 липня: до уваги водіям та водійкам з Прикарпаття

Сьогодні, 31 травня, Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт №11256, в якому йдеться про підвищення вартості акцизів на пальне. Подорожчання слід чекати вже з 1 липня цьогоріч. На скільки повідомляємо далі.

Пише Інформатор, з покликанням на нардепа Ярослава Железняка.

Той повідомив, що:

Комітет підтримав реєстр. № 11256 про збільшення акцизів на паливо“.

Згідно з графіком, зростання почнеться  1 липня 2024 року та завершиться 1 січня 2028 року.

Взято з публікації Железняка в соцмережах.

З цього дізнаємось, що поточна ціна на бензин в розмірі 55 гривень 92 копійок збільшиться до 57 гривень 42 копійок, власне, як і зазначено зростання у графіку на 1 гривню 50 копійок щороку.

На більшу суму зростатиме вартість дизелю, а саме на 1 гривню 95 копійок. Зараз ми маємо ціну – 53 гривні 63 копійки, а ось з 1 липня платити доведеться 55 гривень 48 копійок за 1 літр.

А ось з газом ситуація “дуже цікава“, як написав нардеп. Железняк додав:

” Мінфін не знає як так сталося, що в останню мить вирішили різно збільшити підняття акцизів на газ. Там прям значне підвищення. В ході пошуку документів – виявилось, що збільшення на газ запропонувала «УкрНафта»…. А точніше Ростислав Шурма.
Замість акцизу по детективі (70 євро він буде 277 євро”.

До слова, акциз на газ, згідно з графіком, має збільшитися на 5 гривень 80 копійок з 1 липня цього року, далі, з 1 січня 2025 року, зростання має повернутись до більш “звичних” 1 гривні та 40 копійок за літр. 

Вчора ми вже писали про вартість пального на Прикарпатті станом на 30 травня. Отож актуальні вартості можете переглянути за покликанням далі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору