Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хто може не оновлювати дані в ТЦК: список

Хто може не оновлювати дані в ТЦК: список

З 18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію, який вимагає військовозобов’язаним оновити свої особисті дані в ТЦК або іншим зручним способом протягом 60 днів. Однак є винятки з цього правила. 

Повідомляє Інформатор 

“Згідно із законодавством, до числа тих, кому потрібно оновлювати дані в ТЦК, входять усі військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, призовники та резервісти, ті, хто заброньований, має відстрочку і жінки-військовозобов’язані”, – пише Уніан.

За новим законом актуалізувати інформацію про себе потрібно до 16 липня 2024 року.

Розгляньмо, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК та чому:

  • Чоловіки, яким немає 18 років і чоловіки, яким виповнилося 60 років: Ці групи громадян не зобов’язані оновлювати дані в ТЦК.
  • Жінки, які не перебувають на військовому обліку: Жінки, які не входять до категорії військовозобов’язаних, також не потребують оновлення даних в ТЦК.
  • Чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони більше офіційно не є громадянами України: Якщо чоловік втратив громадянство України, йому не потрібно оновлювати дані в ТЦК.
  • Чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони виключені з військового обліку: Якщо особа виключена з військового обліку (наприклад, через військово-лікарську комісію або інші обставини), вона також не зобов’язана оновлювати дані в ТЦК.
  • Військовослужбовці: Вони не мають оновлювати дані, оскільки вже стоять на військовому обліку.

Але хочемо зазначити, якщо військовослужбовець у застосунку Резерв+  виявив про себе іншу інформацію, то йому або родичам потрібно буде також звернутися до ТЦК, щоб виправити помилку.

Хочемо зазначити, що всі студенти-чоловіки з 18 до 25 років вважається призовниками і мають стояти на військовому обліку.

До теми: Чи зможуть ЦНАПи в Івано-Франківську оновлювати дані про військовозобов’язаних: роз’яснення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору