Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Невідомий напав на дівчину у Франківську: поліція почала перевірку

На початку червня в одному з центральних районів міста на франківку напав невідомий в багатоквартирному будинку, де та живе. Переслідував, зайшов до під’їзду через незаблоковані двері та застосував силу. Поліція зафіксувала випадок. 

Повідомляє Інформатор.

Дівчина погодилась розповісти про інцидент нам у приватному спілкуванні. Її звати Ірина, вона живе в центрі міста у багатоповерховому будинку. Розповідає, що поверталась додому після прогулянки на міському озері близько 22 вечора.  Невідомого побачила ще за декілька вулиць до свого дому:

“Я помітила, що ми йдемо в одному напрямку. Я перейшла дорогу, він перейшов дорогу. Він йшов слідом, ми вже зайшли в темну частину вулиці. Іде він слідом, проте не наздоганяв. Я повертаю у двір, і бачу, що він також повертає у двір. Я подумала: “Ну напевно сусід, будинок великий”. Я заходжу в під’їзд, двері розблоковані, світла немає”. 

Невідомий теж зайшов у під’їзд та почав підійматися за Іриною. Вона почула, що чоловік пришвидшується і вирішили пропустити його на одному з поверхів, коли той неочікувано схопив її.

“І коли ми порівнялися, я стала, щоб дати йому дорогу, а він схопив мене за горло. І все. Він ні слова не вимовив, він нічого не хотів — просто душив. Спочатку я трошки в шоці була, а потім я вдарила його телефоном, щоб оглушити”. 

Світло від екрана не допомогло добре розгледіти нападника, проте Ірина каже, що він ростом 180 сантиметрів, має чорне волосся, виглядав доволі звичайно. Також чоловік був сильно спітнілий.

“Коли я зрозуміла, що вже не відіб’юсь, бо він так притиснув, що сили в руках я вже не відчувала. Я з тої люті дуже сильно крикнула, не :”рятуйте”, а просто закричала. Він налякався та почав тікати”, – ділиться Ірина.

Дівчина кинулась за ним навздогін, щоб зупинити агресора. Зізнається, що на емоціях та адреналіні знайшла в собі сміливість. Ірина облаяла нападника, коли той тікав геть.

“Я спочатку не хотіла звертатися (ред. до поліції). Я подумала: “Треба йти додому й помитися”, потім така стоп. А якщо це з кимось ще станеться, а якщо люди такі ж безпечні, як і я. Я набрала “102”, приїхала патрульна поліція і забрала мене у відділок”. 

Також Ірина повідомила своїм сусідам, що під’їзд незаблокований, а на неї щойно стався напад.

Скрін з чату будинку

Як повідомило ГУ НП в нашій області, заяву дівчини зареєстрували. Наразі тривають перевірки.

Ірина радіє, що змогла вирватися. У відділку думала саме про те, що на її місці могла бути дитина чи підліток. Розповіла, що тримається, проте планує звернутися за психологічною допомогою.

У чаті будинку вже міркують про встановлення камер та блокування дверей під час вимкнень світла. Наостанок Ірина додала:

“В мене є газовий балончик. В тій ситуації,  в якій я опинилась, я могла ним скористатися, але він не був біля мене… Це недорого, 120 гривень, можна купити… Не можна до всього підготуватися, але треба постаратися”

Читати також: “Чули грім – та не знали, де він” – куди влучила блискавка в Івано-Франківську

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору