Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Рахунок військовозобов’язаного можуть заблокувати через фейкову адресу, яку той вказав в додатку Резерв+

Поштове повідомлення, де буде зазначена відмітка про відсутність особи за адресою, яку він раніше вказав у “Резерв+”, стає підтвердним документом для ТЦК, щоб ті заочно виносили постанову про накладення штрафу.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету.

“Оскільки за наявності підтвердних документів протокол за порушення правил військового обліку може не складатися, а відразу виноситися постанова про штраф, то чоловіки, які дали у Резерв+ недійсну адресу, ризикують опинитися із заблокованими рахунками”, – повідомляють колеги.

Тоді ТЦК, відповідно до КУпАП,  розглядають справи про порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію за статтями 210 та 210-1 КУпАП.

Оскільки 19 травня набув чинності закон про заочні штрафи №3696-IX, то ТЦК зможуть виносити постанову про накладення штрафу, якщо матимуть підтвердження того, що особа не з’явилася до ТЦК і не повідомила причину неявки, та наявність підтвердних документів про отримання виклику.

Підтвердженням оповіщення є (у разі вручення повістки):

  • особистий підпис про отримання повістки,
  • відеозапис вручення повістки або ознайомлення з її змістом, у тому числі відеозапис доведення акта відмови від отримання повістки,
  • а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки;

У разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку:

  •         день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  •         день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  •        день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Маючи поштове повідомлення з відміткою про відсутність особи за адресою задекларованого чи зареєстрованого місця проживання, ТЦК зможе виносити постанову про накладення штрафу. Авжеж, якщо людина не повідомила про іншу адресу проживання. Це ж застосовується, якщо після оновлення даних є поштове повідомлення, в якому вказано про відсутність людини за адресою, яку та вказала.

Для фізичних осіб сума штрафу складає до 25,5 тисяч гривень, а для бізнесу – до 59,5 тисяч грн. Якщо ж він не буде сплачений, то рахунки особи можуть заблокувати, а майно бути відібраним в порядку виконавчого провадження.

Читати також: Повістки для прикарпатців з 17 років: Сухопутні війська ЗС України нагадали про правила військового обліку.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору