Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську студентки допомагають одноліткам досліджувати психічне здоров’я

У Франківську студентки допомагають одноліткам досліджувати психічне здоров’я

Команда “Академія тьюторства” у Франківську реалізувала проєкт, спрямований на підтримку психічного здоров’я та особистісного розвитку студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Повідомляє Інформатор 

Розробили ідею шестеро дівчат: Андріана Кіщук, Христина Бігун, Марта Радик, Оксана Русенко, Ольга Зубко  та Ірина Казакова.

Для учасників проєкту впродовж кількох місяців організували різноманітні освітні активності.

“Суть “Академії тьюторства” полягає в тому, що студенти старших курсів факультету психології надають психологічну підтримку студентам всього університету, проводячи тренінги, групи підтримки, індивідуальні консультації на основі першої психологічної допомоги, психологічні ігри, квести та інші активності. Такий формат допомагає студентам-волонтерам отримувати безпосередньо практичний досвід в самому університеті, а студенти інших факультетів можуть отримувати безкоштовну психологічну підтримку”, – зазначила Андріана Кіщук.

Серія заходів дала вже свої перші якісні результати: до команди почали приходити студенти з конкретними проблемами. За словами Марти Радик, до них звернулися три людини, що пережили різні форми насильства. Їхні запити перенаправили до фахівців  ГО “Д.О.М.48.24”, які працюють з цією темою й надають кваліфіковану допомогу постраждалим.

Також інших учасників запрошували до квестів — серію інтерактивних завдань та вправ, спрямованих на розвиток певних навичок та вирішення психологічних проблем.

“Психологічні квести можуть бути дуже важливими для розвитку та збагачення психологічної глибини та розуміння себе та інших. Вони сприяють вивченню різноманітних аспектів особистості, допомагають виявляти сильні та слабкі сторони, розвивають навички спілкування, емоційного інтелекту”, – поділилася враженнями від заходів одна з учасниць.

Ще команда створила групи зустрічей, де студенти могли ділитися досвідом, шукати підтримку та отримувати поради одне від одного.

Дівчата закуповують й різноманітну літературу з психології. Її кожен охочий, хто брав участь у проєкті, може взяти на певний час почитати, щоб вже самостійно глибше досліджували тему.

Проєкт “Академія тьюторства” створений в межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує громадська організація МІЖ ІНШИМ, за підтримки ЮНІСЕФ.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: На Прикарпатті планують виробляти альтернативну “зелену” енергію

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору