Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День дружби: Міста-побратими та міста-партнери Івано-Франківська

Івано-Франківськ, мальовниче місто, яке відоме не тільки історією та туристичними маршрутами, але і своїми міжнародними зв’язками, що дозволило знайти друзів та укласти угоди про співпрацю й партнерство з різними містами світу. Сьогодні, влада Франківська уклала угоди про братерство та партнерство з 26 містами світу.  

Розповідає Інформатор

Міста-побратими Івано-Франківська — це міста, з якими воно поділяє спільні інтереси та цінності, розвиваючись у культурних, освітніх, економічних та соціальних проєктах.

Найбільше укладено угод про партнерство з містами Польської республіки, такими як: Жешув, Хшанув, Зєльона Гура, Рибнік, Шльонське воєводство, Томашов Мазовєцкі, Ополє, Свідніца, Люблін, Кошалін, Новосольський Повіт, Хшановським повітом. 

Крім цього в список міст-побратимів входять такі міста, як Бая-Маре, Тирговіште, Орадеа (Румунія), Ніредьгаза (Угорщина), Тракай (Литва), Єлгва (Латвія), Пршеров (Чехія), Округом Арлінгтон, штат Вірджинія (США), Стрешенський район (Молдова), Руставі (Грузія), Брага (Португалія), Наньнін Гуансі-Чжуанського автономного округу (Китай), Губбіо (Італія) та між столичним містом Потсдам (Німеччина).

Найпершу угоду про партнерство Івано-Франківськ уклав ще у 1990 році, після чого у 2017 поновив її. Останню угоду про побратимство між столичним містом Потсдам та Франківськом було укладено у 2023 році після початку повномасштабного вторгнення.

Хочемо зазначити, що 14 квітня 2022 року, під час повномасштабного вторгнення військ рф до України, Івано-Франківська міська рада позбавила Брест статусу міста-побратима, який він мав з 2008 року.

Враховуючи повномасштабне вторгнення рф на територію України, міста-партнери, всебічно допомагають Івано-Франківську в реалізації проєктів та ініціатив. Наприклад, завдяки співпраці з містами Інгольштад (Німеччина) та Ополе (Польща), Івано-Франківськ отримав п’ять автобусів великого класу, які значно покращили громадський транспорт міста

Ми вдячні усім закордонним містам, які стоячи пліч-о-пліч зі своїми українськими побратимами та партнерами, допомагають долати наслідки війни. Завдяки вашій підтримці наші муніципалітети знову стануть спроможними, відновлюючи зруйновану інфраструктуру та забезпечуючи мешканців базовими потребами.

Своєю чергою радимо українським містам розширювати мережу партнерств, адже така співпраця приносить тільки користь.

Читайте також: Метеозалежність: чому ми реагуємо на зміни погоди і як з цим боротися

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору