Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатець “позичив” у тещі трактор, щоб відремонтувати комунальну дорогу: суд такі дії не схвалив

Прикарпатець "позичив" тещин трактор, щоб відремонтувати комунальну дорогу: суд такі дії не схвалив

Надвірнянський районний суд виніс вирок місцевому мешканцю, який в березні цього року незаконно видобував гравій, бо хотів поремонтувати комунальну дорогу. 

Повідомляє Інформатор

Як зазначається у вироку суду, 4 березня, 2024 року мешканець села Верхній Майдан працює в ПАТ “Нафтохімік Прикарпаття” на посаді машиніста газодувних машин без відповідних дозволів задля власної вигоди здійснив незаконне видобування гравію з берега річки “Ворона”.

Зібрану піщано-гравійну суміш завантажив у причіп до трактора, який без дозволу взяв у тещі. Після чого направився до с.Верхній Майдан, де його зупинили правоохоронці.

У суді обвинувачений визнав свою провину повністю, каже, що про необхідність мати спеціальний дозвіл на копалини знав, однак думав, що все обійдеться.

Свої дії обвинувачений мотивував необхідністю ремонту комунальної дороги, де він проживає, оскільки дорога перебувала в аварійному стані, а сільський голова відмовив у її ремонті через відсутність коштів.

Розмір добутої піщано-гравійної суміші становив приблизно 100-200 кг.

Суд визнав чоловіка винним у вчинені  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 51 000 (п’ятдесят одна тисяча) грн, а також зобов’язав стягнути з обвинуваченого на користь держави – 3 786, 40 грн за проведення експертиз.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: За зберігання дитячої порнографії франківець заплатить 68 000 грн штрафу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору