Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За одну добу надзвичайники двічі рятували туристів на Прикарпатті в горах

За одну добу, 8 червня, з проханням про допомогу туристам до рятувальників зверталися два рази.

Розповідає Інформатор покликаючись на рятувальників

У першому випадку допомога знадобилася 32-річному чоловікові з Харківщини, який травмував руку. Постраждалий перебував між горою Синяк та полониною Горгани, поблизу села Поляниця. Зв’язок з туристом підтримувався, тож Ворохтянські рятувальники невдовзі прибули до постраждалого, надали домедичну допомогу та надалі здійснили його супровід до села Поляниця, де передали медичним працівникам.

Інший випадок трапився із 17-річним жителем Тернопільської області. під час спуску з гори Говерла по синьому маршруту він травмував голову та потребує допомоги рятувальників. Постраждалий, 2007 року народження перебував в гірській місцевості з групою туристів, що складалась з 25 людей. Рятувальники прибувши до місця знаходження хлопця, надали йому домедичну допомогу і супроводили до НСБ «Заросляк», де передали медичним працівникам.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхідно відповідально ставитися до туристичних походів, та вирушаючи у високогір’я обов’язково підбирати відповідний одяг та взуття, адже в основному травмуються туристи, які для мандрівок вибирають взуття на слизькій підошві!

Читайте також: Малих лелеченят врятували на Прикарпатті : відео

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору