Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Урвався терпець: чому франківські медики відмовили пацієнту в допомозі

Урвався терпець: чому франківські медики відмовили пацієнту в допомозі

В соцмережах шириться відео, на якому бригада екстреної медичної допомоги Франківська ніби-то відмовляє в наданні допомоги та некоректно звертається до чоловіка, з ознаками алкогольного сп’яніння і симптомами епілептичного нападу.  У медзакладі пояснили, що насправді відбулося.

Повідомляє Інформатор

У медзакладі зазначили, що таке спілкування вважають не припустимим та таким, що суперечить професійній етиці, а також сказали, що проведуть роз’яснювальну роботу щодо підвищення якості комунікації між працівниками закладу та пацієнтами.

Щодо вищезгаданої ситуації.

Як розповіли в КНП “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради”, учасник інциденту з початку поточного року 69 разів викликав бригаду ЕМД, будучи п’яним та вдавав напади епілепсії.

Крім цього, під час виїздів чоловік неодноразово вимагав доставити його до дому та близько 12 разів відмовлявся від транспортування до медичних закладів, 16 разів від надання медичної допомоги.

Відео інциденту:

Відповідно до наявних статистичних даних понад 10% усіх виїздів бригад ЕМД у 2024 році становлять виїзди до пацієнтів з ознаками алкогольного сп’яніння і їх кількість постійно збільшується. Це є гострою соціальною проблемою, яка потребує вирішення. Проте не завжди такі пацієнти потребують екстреної медичної допомоги й виклики до них створюють додаткове навантаження на виїзні бригади”, – написали на сторінці медустанови.

Працівники центру закликають відповідально ставитися до викликів  бригад ЕМД, у схожих ситуаціях звертати увагу на стан хворого, зокрема — завчасно з’ясувати чи справді він потребує екстреної допомоги.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Прикарпатець “позичив” у тещі трактор, щоб відремонтувати комунальну дорогу: суд такі дії не схвалив

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору