Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині зареєстрували 2 828 випадків захворювання на вітрянку: хворіють переважно діти

На Франківщині зареєстрували 2 828 випадків захворювання на вітрянку: хворіють переважно діти

На Прикарпатті майже вдвічі зросла кількість хворих на вітрянку.  Лише від початку року спеціалісти вже зареєстрували 2828 випадків вітряної віспи. Про це йдеться у сюжеті на ТРК 3-Студія. 

Повідомляє Інформатор 

За словами  лікарки-епідемологині відділу епідеміологічного нагляду та спостереження за інфекційними захворюваннями Івано-Франківського ОЦКПХ Наталії Самуляк найчастіше хворіють дітки від 5 до 9 років, це майже половина, тобто 47 % від всіх захворілих. Пов’язаний такий ріст хворих з тісним контактом малечі у садочках.

“Ми фіксуємо в усіх районах випадки найбільше випадків в Івано-Франківському районі, оскільки тут найбільша щільність населення, реєструємо згідно з нашими звичайними обліковими формами. Вітрянка в діток здебільшого проходить легкого ступеня важкості вони не госпіталізовуються. Лікуються дома відповідно всі протиепідеміологічні заходи відбуваються вдома. Це часте регулярне провітрювання, постійне вологе прибирання та ізоляція, яка є дуже важливою”, – каже епідемологиня.

Спочатку вітрянка проявляється ослабленням організму, а пізніше у дітей підвищується температура і з’являється плямистий висип з пухирцями на шкірі.

Нагадаємо, що вітрянка — це типова дитяча інфекція, починається зі симптомів загальної інтоксикації, температура, слабкість. Найбільш характерним є поліморфний висип, який здебільшого з’являться на всьому тілі дитини, на волосянистій частині голови та на слизових оболонках.

Інкубаційний період складає 21 день і відповідно хвора людина є заразною в перші 10 днів інкубаційного періоду та в перші 5-7 днів  з моменту появи висипу.

Інформатор бажає вам міцного здоров’я.

Читайте також: Урвався терпець: чому франківські медики відмовили пацієнту в допомозі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору