Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило двох захисників

На війні Прикарпаття втратило трьох захисників

На жаль, наша держава продовжує втрачати воїнів, обороняючи власну землю від окупантів. Цього разу за Батьківщину загинуло 2 бійці.

Із сумом повідомляє Інформатор 

Руслан Половинко

Руслан Половинко народився 7 червня 2001 року в селі Забережжя. Після школи хлопець навчався на водія-тракториста у Богородчанському професійному ліцеї. Згодом Руслан з родиною переїхав у Первомайський, що на Харківщині.

У 2020-2021 роках Руслан Половинко проходив військову строкову службу. 30 грудня 2021 року — звільнився. Після армії він працював в Олексіївській громаді Харківської області.

У травні 2022 року Руслан Половинко добровільно став на захист країни.

Про смерть військового повідомили на Facebook-сторінці газети Богородчанської громади “Слово народу”.

Військовослужбовець загинув у бою поблизу села Тернова, що на Харківщині. Руслану Половинку було 23 роки.

“Намагався про пережите не говорити телефоном, хоча перебував у самому пеклі війни. Руслан дуже хотів повернутися додому. Він неймовірно чекав, коли закінчиться війна, аби приїхати, або хоча б відпустку, щоб можна було повернутися до сім’ї”, — йдеться у дописі.

14 червня на Івано-Франківщину прибуде скорботний кортеж з тілом полеглого воїна. У Богородчанах Руслана Половинка “на щиті” зустрічатимуть о 12:00.

Андрій Мартин

Андрій Мартин народився 22 вересня 1973 року, проживав у селі Мала Тур’я Долинської громади. У лавах Збройних сил України служив у 2 інженерно-саперному відділенні інженерно-саперного взводу військової частини А4940.

Андрій Мартин загинув 10 червня 2024 року під час бойового завдання поблизу села Роботине. Боєць потрапив під мінометний обстріл росіян та отримав поранення, несумісні з життям.

Про смерть військовослужбовця повідомив на сторінці у Facebook голова громади Іван Дирів.

“Ще один воїн повертається “на щиті”. Ще одна непоправна втрата для всіх, хто його знав. Від імені громади висловлюю щирі співчуття рідним, близьким та друзям полеглого героя. Ніяких слів, сліз та зітхань не вистачить, щоб хоча б якось полегшити ваше горе”, — пише Дирів.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору