Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вознесіння Господнє: що не можна робити сьогодні, традиції і прикмети

Вознесіння Господнє: що не можна робити сьогодні, традиції і прикмети

Світле Вознесіння Господнє входить до числа дванадцяти найважливіших свят православного календаря. У це торжество віряни згадують вознесіння Ісуса на небеса через 40 днів після його воскресіння.

Інформатор зібрав деякі народні традиції та заборони, що діють у цей день.

Дата Вознесіння щороку змінюється і залежить від Великодня — свято відзначають через 40 днів після нього. Згідно зі Святим Письмом, саме стільки пробув Ісус на землі після свого воскресіння.

Від так, Православне Вознесіння Господнє Україна відзначає у четвер 13 червня, оскільки Великдень був 5 травня. 

Що означає свято Вознесіння Господнє

Згідно з Біблією, після свого Воскресіння Ісус Христос ще 40 днів перебував на землі, серед апостолів, розповідаючи їм про Царство Боже. Після цього він зібрав своїх учнів біля Єрусалима на горі Елеон, благословив їх і вознісся на Небо.

Пізніше до апостолів явилося два янголи, які повідомили радісну звістку, що в майбутньому Христос ще повернеться. Він прийде на землю, щоб судити живих і мертвих.

Сьогодні паломники з усіх куточків світу відправляються до Єрусалиму, щоб піднятися на гору Елеон. Там в монастирі можна побачити відбиток ноги Ісуса, який Він залишив, коли возносився на Небо. Цього дня в храмах проводять святкові богослужіння, під час яких віряни моляться за спасіння душі.

Торжество Вознесіння Господнє — що не можна робити — заборони

Коли ви знаєте, коли Вознесіння Господнє у 2024 році, важливо запам’ятати також, що не можна робити на Вознесіння Господнє. Як і в інші православні свята, на Вознесіння забороняється:

  • виходити заміж і вінчатися;
  • думати про погане і бажати зла іншим людям;
  • лихословити, скандалити, ображатися;
  • фізично важко працювати;
  • ображати людей або тварин;
  • обманювати й брехати.

Ще одна важлива заборона на Вознесіння Господнє пов’язана із землею. Згідно з народними віруваннями, цього дня вся земля стає святою, як останнє, чого торкнувся Христос перед вознесінням на небо. Тому на свято категорично заборонено смітити та плювати на землю.

Читайте також: Місце спокою з трагічною історією: фоторепортаж з Меморіального комплексу «ДЕМ’ЯНІВ ЛАЗ»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору