Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ-5 найсмачніших рецептів молодої картоплі, які вас здивують

Молода картопля – це справжній делікатес весняно-літнього сезону. Її ніжний смак і аромат можуть перетворити навіть найпростішу страву на кулінарний шедевр. Ось п’ять чудових рецептів, які допоможуть вам насолодитися молодою картоплею в повній мірі.

Інформатор підготував смачну підбірку страв з молодої картоплі

Печена молода картопля в духовці в соєво-медовому маринаді

Ніжна молода картопля, запечена до золотистої скоринки в соєво-медовому маринаді – це новий смак, який не потребує особливих зусиль.

Інгредієнти

  • молода картопля – 450 г;
  • соняшникова олія – 3 стол. л;
  • соєвий соус – 3 стол. л;
  • мед – 3 стол. л;
  • часник – 1 зубчик;
  • спеції на свій смак.

Картоплю ретельно промийте й обсушіть у друшляку. Змішайте соєвий соус із соняшниковою олією, медом і рубаним часником. Залийте картоплю маринадом і викладіть на деко для запікання в один шар. Посипте улюбленими спеціями.

Випікайте картоплю 30 хвилин за 180°, потім ще 10 хвилин за 210°. За необхідності додайте час, якщо бульби погано протикаються зубочисткою.

Молода картопля по-селянськи

Цей рецепт з копченою паприкою та сухими травами створює смачний і ароматний гарнір.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4

Картоплю ріжемо на частини, поливаємо оливковою олією, посипаємо спеціями й запікаємо під фольгою при 180°C протягом 30 хвилин, а потім ще 10 хвилин без фольги.

Салат з молодої картоплі з м’ятою і зеленою цибулею

Легкий і свіжий салат, ідеальний для літнього обіду. Молода картопля відмінно поєднується з ароматом м’яти та хрусткою зеленою цибулею.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для картоплі:

Ретельно помийте 800 г молодої картоплі. Якщо бульби невеличкі, залиште їх цілими, якщо ж великі, розріжте кожну на 4 частини.

Викладіть картоплю у каструлю, залийте водою та підсоліть до смаку. Варіть до готовності на середньому вогні, це займе приблизно 20-25 хвилин. З готової картоплі злийте воду і дайте їй трохи охолонути.

Помийте 5 пір’їн зеленої цибулі та 3 гілочки м’яти. З пагона м’яти відділіть листочки. Всю зелень поріжте. Приготуйте домашній майонез.

У миску викладіть картоплю та посічену зелень. Додайте 50 г домашнього майонезу, 1 ч. л. гірчиці в зернах, вичавіть сік половини лимона. Посоліть до смаку та перемішайте.

Додайте домашній майонез для кремовості й насолоджуйтесь.

Молода картопля з цибулею та сиром

Цей рецепт додасть пікантності вашому столу. Запечена молода картопля з хрусткою цибулею і розтопленим сиром – це ситне і смачне блюдо, яке легко приготувати.

ІНГРЕДІЄНТИ

400 г молодої картоплі помийте і поріжте кружечками завтовшки близько 1 см. Невелику цибулину поріжте півкільцями.

На пательні з однією ложкою соняшникової олії обсмажте картоплю з цибулею протягом 5 хвилин. Додайте 50 г подрібненої шинки й продовжуйте обсмажувати на середньому вогні ще 5 хвилин.

Наприкінці приготування додайте 70 мл вершків 18-30% жирності та 50 г твердого сиру, натертого на тертці з великими отворами. Тушкуйте на маленькому вогні ще 5 хвилин. Сіль і перець — за смаком. Подавайте з подрібненою зеленню петрушки.

Молода картопля з куркою

Якщо ви шукаєте більш ситний варіант, спробуйте молоду картоплю, запечену разом з куркою. Маринуйте курку зі спеціями, додайте картоплю і запікайте до готовності. Таке поєднання смаків задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 8 крилець (можуть бути будь-які частини);
  • 2 цибулини;
  • 6 зубчиків часнику;
  • оливкова олія;
  • паприка мелена;
  • приправа до картоплі;
  • приправа до курки;
  • сіль;
  • перець;
  • 4 столових ложки сметани;
  • 2 столових ложки соєвого соусу.

Миємо курку й обсушуємо паперовим рушником. Викладаємо в миску і додаємо сіль, приправу до курки, дрібку чорного меленого перцю, сметану та соєвий соус. Перемішуємо та ставимо в холодильник маринуватися на час підготування картоплі.

Молоду картоплю добре вимиваємо, по бажанню можна очистити від шкірки, я цього не роблю, а завжди готую молоду картоплю зі шкіркою. Розрізаємо навпіл або на четвертину, залежно від розміру картоплі. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю, додаємо до картоплі туди ж додаємо пропущений через прес часник. Звісно солимо, перчимо, додаємо паприку, приправу до картоплі, чорний перець (але це все на ваш смак), вливаємо трохи оливкової олії та перемішуємо.

Відрізаємо потрібний шматок рукава, викладаємо картоплю, обов’язково виливаючи сік що з неї залишився, а тоді на верх викладаємо курку, також поливаючи сметанним соусом.

Запікаємо протягом 80 хвилин, при температурі 180 градусів.
При подачі на стіл можна прикрасити зеленню.

Спробуйте ці рецепти, щоб відкрити для себе нові смаки молодої картоплі й зробити ваше літнє меню незабутнім!

Читайте також: Ціни на молоду картоплю в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

 

Нагору