Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фотофакт: карниз на вулиці Гетьмана Мазепи демонтували

Декілька днів тому до “Служби оперативного реагування 1580” звернувся містянин з повідомленням, що карниз на вулиці Мазепи падає. Журналісти Інформатора “ледь живого” карниза на будинку не застали, а лишень розшукали його “рештки”. 

Повідомляє Інформатор.

Як розповіли нам місцеві, нещодавно цей карниз дійсно демонтували, аж трохи насмітили на тротуарі (ред. наразі все прибрано).

На балконі квартири, що відразу під аварійним фасадом, ми помітили дерев’яну дошку. Маємо припущення, що це “рештки” карнизу.

На землі обабіч тротуару в траві можна помітити шматок бляхи на дерев’яних дошках.

Наразі карниз вже не висить над головами. Це не вперше на голови людям “готуються приземлитися” шматки фасадів Франківських будинків.

Ще в лютому ми писали про два аварійні, на наш погляд, фасади в самому центрі міста.

З цим питанням Інформатор пішов до Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини. Тоді нам сказали, що з 2022 року з міського бюджету не надходить фінансування для реставрацій фасадів будівель у зв’язку з повномасштабним вторгненням. І хоч карниз на Незалежності 11 внесений до переліку аварійних ще з 17 січня 2022 року, проте досі не встановлена сітка, яка мала б “ловити” цеглу.

Така ж ситуація зараз й на вулиці Тараса Шевченка:

Ще в лютому департамент прокоментував:

“Ми можемо проконсультувати, відправити фахівців для перевірки, порадити, як вчинити. Жильці можуть звертатися – ми допоможемо, але відповідальність несуть саме власники”.

Сподіваємось, що директор департаменту Орест Кошик проконтролює встановлення сіток, які в такій майже невирішуваній ситуації можуть врятувати голови франківців.

Читати також: Щонайменше два аварійні фасади помітив Інформатор на Стометрівці. Хто відповідальний?

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору