Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

“Хочу бути прикладом для жінок” як фотографиня з Харкова втілила мрію у Франківську: інтерв’ю з переможницею розіграшу від Інформатора та U&WE Hub

У травні Інформатор спільно з Ukrainian Women Entrepreneurs Hub розіграли рекламу в ЗМІ для жінок-підприємиць. Переможницею стала Анна Арістова — фотографиня та власниця фотостудії-трансформера “TVORCHA” й костюмерної. Ми говорили про натхнення на шляху до своєї справи, підтримку чоловіка-військового, війну та бізнес, а також зафільмували атмосферу в студії Анни, що спокушає зробити декілька гарних кадрів. Натхненне інтерв’ю про здійснення мрій у навіть найважчі часи далі в матеріалі. 

Мисткиня Анна Арістова почала свою діяльність 7 років тому ще в Харкові, та через війну вона з чоловіком переїхала до Франківська.

Анна розповідає, що вони готувалися до відкриття власної костюмерної, а поштовхом став грант, який вона виграла від Данської ради у справах біженців.

“Дуже вдячна їм за це, бо це була справжня мотивація. Я шукала приміщення, яке буде відповідати вимогам, ремонт робила практично самотужки, тому вклала сюди свою душу, свою енергію”, – ділиться фотографиня.

Зараз її чоловік боронить Україну від ворога й бажання Анни — це бути прикладом для жінок:

“Не треба складати руки, треба працювати, треба йти до своїх мрій як би не було тяжко, тим паче є шляхи. Можна знайти ресурси та знання й таким чином розвиватися”.

Дівчина радить не відкладати на потім свої мрії та цілі, адже час швидко минає, хоча й труднощі на шляху теж траплятимуться:

“Звісно буде дуже складно, дуже тяжко за все відповідати самій. Мені треба було навчитися, як вести бухгалтерію, як робити звіти, як працювати з податковою. Так само потрібно було зробити ремонт та закупити обладнання… Дуже-дуже багато відповідальності, проте, коли віриш у свою мрію, все вдається”, – натхненно ділиться Анна.

З досвіду мисткині, на шляху до грантової перемоги та власної справи потрібно знати, що потрібно для реалізації ідеї, розходи, як їх обґрунтувати  й показати грантодавцям, що ти дійсно палаєш своєю справою. Анну надихає природа, творчі образи, люди, моделі та цікавинки, які супроводжують наше життя. Цей творчий вогонь можна побачити в роботах фотографині:

Приклади робіт Анни

Приклади робіт Анни

Приклади робіт Анни

Не менш важливою є підтримка близьких. Для Анни таким є її чоловік:

“Звісно без нього, хоч він зараз далеко, цього всього не було. Він підтримав мою ідею, моє бажання відкрити студію… Я реально вибрала правильно чоловіка (ред. сміється Анна). Він мене мотивує, підтримує. Чоловік знав про моє бажання відкрити свою студію і щоразу питав, чи я написала грант, чи знайшла приміщення, навіть коли мені було лячно починати цей шлях”.

Найзахопливішим в роботі для фотографині є два етапи — це підбір образів для фото, зокрема в Анни також є костюмерна, де можна орендувати одяг для фотосесії, та сам процес зйомки, пошуку кадра та воля фантазії.

Щоправда, дівчину засмучує те, що часто жінки себе не люблять і “… дуже комплексують навіть там, де насправді причини для цього немає, але через те, що хтось десь там щось сказав, людина на цьому зациклюється й закривається”.

На запитання, чи бувало таке, що після зйомки людина змінювала ставлення до себе, Анна розповіла історію її клієнтки, яка ніколи не фарбувалась. Хоч це і не обов’язковим, та невелика ретуш забиває незначні недоліки шкіри з “поля зору” камери. Для фотосесії дівчина наважилась на зміни та була вражена фотографіями в новому образі:

“Каже мені: “Невже це я? Чи це дійсно я?”. Фотографія тим і цікава, що ти можеш проекспериментувати та перевтілитися, побачити себе в новому вигляді. Тому треба ходити на фотосесії (ред. сміється)”.

Приклади робіт Анни

Приклади робіт Анни

Приклади робіт Анни

Приклади робіт Анни

Анна слідкує за діяльністю U&WE Hub, зокрема дивиться онлайн навчання про просування власного бренду в соцмережах. Про спільний конкурс платформи жінок-підприємиць та Інформатора дізналась зі сповіщення та встигла взяти участь чи не за годину до оголошення результатів:

“Мені приходить сповіщення на пошту, хоча я рідко беру участь, а тут подумала: “А чому б ні?”, підписалась, виконала умови, вони прості. Реально це було за годину до розіграшу. Проходить година і мені пишуть: “Ви стали переможницею конкурсу”. Я подумала: “Невже таке буває?”, потім я заходжу і бачу, що в мене перше місце… Це певно знак, бо я ще так думала, чи шукати ще якийсь більший простір для фотостудії. І ось він (ред. жартує фотографиня)”. 

Всередині студії “TVORCHA”  все перетворюється на творчість — від фонів і студійного світла до штор і гри світла за вікном. Також усі меблі можна пересувати, що дозволяє змінити декор під вашу ідею.

Та краще побачити майстерню Анни у відеоматеріалі від Інформатора:

Бажаємо фотографині успіхів, втілення усіх творчих задумів та невгамовного натхнення робити людей щасливими!

Читати також: U&We Hub: ярмарок жіночих бізнесів та розіграш реклами від Інформатора

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору