Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Охоплює ті теми та почуття, які нині переживає Україна”: у Франківську презентували Шекспірівський фестиваль

“Охоплює ті теми та почуття, які нині переживає Україна”: у Франківську презентували Шекспірівський фестиваль

Сьогодні, 18 червня, в Івано-Франківській фортечній галереї “Бастіон” відбулась презентація першого Українського Шекспірівського фестивалю та Європейської мережі Шекспірівських фестивалів.

Повідомляє Інформатор

За словами генерального директора художнього керівника Івано-Франківського національного академічного драмтеатру ім. Івана Франка, Ростислава Держипільського це було дуже важке рішення у часі війни проводити фестиваль. 

На нашу думку саме в часі війни ми маємо розказувати світові про ту війну, яку веде Україна з московською ордою. І презентувати українську культуру та націю усьому світові. І не випадково місце нашої презентації саме тут, адже саме це найдавніше місце звідки пішло наше місто — Івано-Франківськ”, – розповідає Ростислав.

Програмна директорка фестивалю, Ірина Чужинова зазначає, що про цей фестиваль почали розповідати ще задовго до того, як він відбувся. 

“Ми зробили маленький фестиваль, але вчора багато людей підходили та говорили, що для них це дуже важлива подія. Нам було дійсно важливо почати цей фестиваль саме сьогодні. І перед цим фестивалем проводилась лекція, де було поставлене питання кому потрібний шекспірівський фестиваль. І насправді це питання є ключовим для організаторів, для аудиторії та для гостей. Це не таке просте і банальне питання яке може здатися на перший погляд”, – каже пані Ірина. 

За словами директорки Українського міжуніверситетського науково-дослідницького Шекспірівського центру, Наталії Торкут, Шекспір — це універсальна мова. І саме культура допомагає нам у певних труднощах. 

Якщо ми хочемо бути почутими та впізнаваними дуже важливо, щоб світ знав про українську візію Шекспіра, про її унікальність, неповторність. Крім того, саме у Шекспіра ми можемо знайти питання, які спонукатимуть нас думати критично і шукати відповіді на те, що болить нас сьогодні” – повідомляє пані Наталія. 

Також, брали участь представники Європейської мережі Шекспірівських фестивалів.

Нагадуємо, що фестиваль буде тривати до 23 червня. З афішею можна ознайомитися за посиланням. 

Читайте також: У Франківську на благодійному стендапі розіграли подарунок від мера журналістам: скільки виручили?

Марія Гарасим 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору