Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Цивільні дружини загиблих військових одержать право на одноразову грошову допомогу: Кабмін

Розширено коло осіб, які матимуть право на одержання одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовця, зокрема Кабмін визначив такими цивільних дружин, онуків та дітей. Деталі далі. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету.

Кабмін на засіданні 18 червня виклав у новій редакції Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобовʼязаних та резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві (постанова КМУ від 25.12.2013 №975, та пункт 2 постанови КМУ від 28.02.2022 №168).

Право на одержання одноразової грошової допомоги матимуть:

  • жінки та чоловіки, які проживали з військовослужбовцем, військовозобовʼязаним або резервістом, яких призвано на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві, без реєстрації шлюбу;
  • онуки загиблого (померлого) військовослужбовця, за умови, що їх батьки померли;
  • діти, народжені після загибелі (смерті) військовослужбовця.

Також визначено порядок розподілу часток одноразової грошової допомоги у разі відмови однієї з осіб, яка має право на допомогу, від отримання своєї частки.

Зокрема існуватиме заборона відмови від призначення та отримання одноразової грошової допомоги від імені малолітніх, неповнолітніх дітей загиблої (померлої) особи, а також недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Визначено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) згаданої категорії осіб у разі відсутності особистого розпорядження, а також тих, хто має право на отримання одноразової грошової допомоги, незалежно від наявності чи відсутності особистого розпорядження.

Кабмін доповнив перелік випадків, за яких виплата одноразової грошової допомоги не здійснюється тощо.

Читати також: Військовій поліції бути: матимуть право на проникнення до житла та діятимуть штрафи за невиконання вимог ВП

Головне фото ілюстративне, взято в СБУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору