Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Генерал-лейтенанту рф оголошено підозру за злочини проти України

Генерал-лейтенанту рф оголошено підозру за злочини проти України

Івано-Франківська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру генерал-лейтенанту окупаційних військ рф.

Розповідає Інформатор покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру

За даними досудового розслідування, засуджений окупант відповідає за організацію та функціонування незаконного збройного формування “росгвардії” на території так званої “днр” у Донецькій області. Він також займався координацією діяльності цього формування з квітня 2023 року.

У жовтні 2023 року до “росгвардії” у Донецькій області приєдналися підрозділи ПВК “вагнер”, а з січня 2024 року — батальйон “восток” “днр”. Під його командуванням 24 грудня 2023 року було перекинуто три частини 116-ї окремої бригади спецпризначення “росгвардії”.

З початку повномасштабного вторгнення, підрозділи “росгвардії” активно брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України та проводили каральні операції проти цивільного населення. Зокрема, було проведено “фільтрацію” понад 400 000 жителів Донецької області, а наразі функціонує 17 фільтраційних пунктів.

Крім того, генерал-лейтенант як керівник федеральної служби військ національної гвардії рф по “днр”, створив підрозділи СОБР та ОМОН, які забезпечують силову підтримку співробітників мвд, фсб та слідчого комітету на окупованій території.

Враховуючи зазначені факти, його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, участі у терористичній організації та керівництві незаконними збройними формуваннями, що є порушенням ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч.ч.2,3 ст. 260 КК України.

Читайте також: На таксі до Румунії вирушив прикарпатець за 4 тисячі євро : відео

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору