Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті шахрайські дії з котеджами закінчились судом

На Прикарпатті шахрайські дії з котеджами закінчились судом

За неправомірні дії, Тлумацький районний суд виніс вирок у справі місцевої мешканки, яка через «OLX» здавала в оренду неіснуючі котеджі для відпочинку. Жінці присвоїли покарання у вигляді випробувального терміну на 1 рік.

Розповідає Інформатор покликаючись на рішення суду

За матеріалами справи, жінку обвинуватили у шахрайських діях, які повторювалися на регулярній основі.

“Так, На початку вересня 2022 року жінка розмістила на «OLX» оголошення про оренду котеджу за ціною 4 тис. гривень у Славську на Львівщині. Вже 19 вересня з неї зв’язався потенційний клієнт і зарезервував котедж з передоплатою у 2 200 грн. Отримавши гроші, жінка видалила листування та оголошення. Наступного разу вона за цією ж схемою «здала» котедж в оренду у серпні 2023 року. Цього разу начебто у Микуличині. Тоді вона взяла тисячу гривень передоплати. Третій випадок трапився у січні 2024 року. Жінка «здавала» в оренду котедж в Яблуниці і взяла передоплату у сумі 2 тис. грн”, – ідеться в матеріалах справи.

Під час судового засідання обвинувачувана свою провину визнала та щиро розкаюється, що так сталось, на даний час потерпілим повністю відшкодували завдані збитки, просила вибачення у них, розуміє, що вчинила неправильно, запевняє суд, що більше такого не повториться, просить її суворо не карати.

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання – один рік позбавлення волі. Але разом з тим врахував пом’якшувальні обставини  та звільнив її від відбуття покарання з випробувальним терміном в 1 рік.

Читайте також: Цивільні дружини загиблих військових одержать право на одноразову грошову допомогу: Кабмін

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору