Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Продавали неіснуючі товари: поліцейські розкрили шахрайську схему на Прикарпатті

В Івано-Франківській області співробітники кіберполіції спільно з місцевими слідчими викрили злочинну діяльність, яка завдала шкоди громадянам на суму понад 40 тисяч гривень.

Розповідає Інформатор покликаючись на поліцейськи

Як ідеться в матеріалах справи, дві мешканки області, віком 23 та 28 років, були затримані за створення фейкових сторінок у соціальній мережі, де вони пропонували товари, такі як одяг та меблі, відправку товару, що не існує, здійснювали за передплатою.

Після отримання коштів, аферистки блокували покупців, які так і не отримали свої товари. Правоохоронці провели обшук у помешканнях підозрюваних та виявили мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та чорнові записи, які свідчать про їхню причетність до злочину.

Зараз обом зловмисницям оголошено підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років. Окружна прокуратура міста Івано-Франківська веде процесуальне керівництво справою, а поліція продовжує встановлювати повний перелік потерпілих.

Поліція нагадує громадянам про необхідність бути обережними при онлайн-покупках та рекомендує робити оплату лише після отримання та перевірки якості товару.

Читайте також: На Прикарпатті шахрайські дії з котеджами закінчились судом

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

https://t.me/if_informator

Нагору