Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Розбитий заїзд до подвір’я: жителька Мислова скаржиться меру Калуша

Розбитий заїзд до подвір’я: жителька Мислова скаржиться меру Калуша

Жителька Мислова, Уляна Дребот, яка за словами старости Любомира Гулимчука, вже протягом довгого часу проживає в Калуші і не стежить за своїм домоволодінням у селі, скаржиться на те, що під час ремонту дороги та прокладення водостічних канав у с. Мислів, працівниками КП “Калушавтодор” було зруйновано проїзд до воріт, що забезпечує доступ до подвір’я, а залишки труби було викинуто на її обійстя. Натомість, староста Любомир Гулимчук спростовує дану інформацію. Яка ж ситуація у Мислові сьогодні?

Ділиться Інформатор

На сайті Калуської міської ради у розділі “Електронні петиції” з’явилося звернення Уляни Дребот про те, що під час ремонту дороги і прокладення водостічних канав у Мислові, було зруйновано під’їзд до подвір’я, а залишки труби, за словами жінки, працівники “Калушавтодор” викинули на подвір’я:

“На початку червня 2024 року КП «Калушавтодор» здійснювало ремонт дороги місцевого значення та прокладало водостічні канави в с. Мислів. По вул. Шевченка, 53 знаходиться наше родинне домогосподарство. Саме біля нього проходить дорога, ремонт якої здійснювався. Працівниками комунального підприємства під час виконання робіт зруйновано проїзд (місток) до воріт, що забезпечував доступ до подвір’я. Окрім того, ними було розбито ворота й залишки викопаної труби викинуто на територію подвір’я, де їх залишено й до сьогодні”, — стверджує жінка.

Звернення Уляни Дребот до міського голови Калуша щодо ситуації із її будинком у Мислові

Вона вважає, що такі дії є порушенням чинного законодавства, стверджуючи, що ніхто не повідомляв про початок проведення робіт. Також не було надано технічної документації на ремонт дороги та прокладення водостічних канав:

“Це є порушенням чинного законодавства, оскільки земля та споруди, розміщені на ній, є приватизованими, тому вважаються приватною власністю. Про це написано заяву в поліцію із фотофіксацією. У будинку на постійній основі зараз не проживає ніхто. Ні про початок проведення ремонтних робіт, ні про їх таке завершення нас ніхто не повідомляв, технічної документації (проєкту) ні на ремонт дороги, ні на прокладання водостічної канави нам ніхто не надавав”

Фото зроблене в проміжку 23-25 травня. Джерело: Любомир Гулимчук

У коментарі Інформатору, староста Ріп’янського старостинського округу Любомир Гулимчук спростував інформацію про те, що труби були розбиті комунальниками:

“Це, по-перше, не правдива інформація, що хтось там щось розбив. Заїзд до свого обійстя вона має із центральної дороги.ЇЇ ніхто не залишив, без дороги, без нічого. Згідно з ЦНАПу вона там не проживає. Вона є мешканкою Калуша, хоча виросла у селі. Ми як ту фосу копали, то мешканці, які вище живуть йшли до мене. Ми витягли ті труби і поставили труби їй на подвір’я, але ніхто не розбивав. Вони закручуються на болт. Ми взяли ключ, мешканці закликали мене і сказали: “Навіщо тратити стільки ресурсу, стільки людям платити зарплати і палити солярку і залишити ті 2-3 метри труб”. Коли я приїхав, то там в дійсності вода стікала згори і текла по тих трубах. Під’їзд – із центральної дороги до її обійстя”, – ділиться із Інформатором староста села.

Стосовно твердження, що ніхто не був проінформований заздалегідь, староста села говорить, що здійснювався обзвін даної вулиці, під час якого усіх було проінформовано про запланований ремонт:

“Люди в телефонному режимі були повідомлені , і самі телефонували цікавилися, допитували коли буде проведена розчистка, в який день, годині. Мешканці брали безпосередню участь в роботах (допомагали вручну лопатами, хто як міг)”, — розповідає староста села.

Натомість,  Любомир Гулимчук вказує на те, що дана жінка не слідкувала за благоустроєм будинку і території навколо протягом тривалого часу:

“В неї благоустрою нема. Води назбиралося і протічна ця труба, то її ніхто не чистить. Ніхто не косить тут прибудинкову територію. Згідно із правилами благоустрою, вона повинна слідкувати за територією.  Це стихійне сміттєзвалище можна сказати. Та труба роками не чистилася. Якби було видно візуально, що там хтось проживає, що її постійно хтось чистить. Можна сказати, що то 6-7 років взагалі ніхто не прикладав рук. Там благоустрою немає, ні на подвір’ї, ні навколо подвір’я. Нічого взагалі немає”, – стверджує Любомир Гулимчук.

Староста села мав розмову із цією мешканкою, адже вона телефонувала з приводу безладу, який за її словами, влаштували комунальники:

“Вона мені дзвонила і питала чому ми їй зробили бардак. Я перше не зрозумів про що вона каже. Ми зробили дорогу, підсипали щебенем. Вона каже: “Мене не цікавить ваша дорога”. Її взагалі нічого не цікавить, що то інших людей підтоплює. Це найгірше. Коли людина мешкає поруч з іншими, є мешканкою села, то вона хоч трохи має дбати за інших мешканців. Вона каже: “Мене не цікавить, постав мені тут місточок”.

Людина сама може облагородити ті труби, але згідно благоустрою, вона має дивитися за тим. Я питав, що якщо вам принципово потрібно їх забрати, аби ви їх не бачили, то подзвоню металоломщикам. Вони приїдуть і заберуть і сказав би стягнути ті гроші на ЗСУ, нехай буде якась частиночка, але трошки й десь поможе. Я міг би то почиститти і вивезти, але думаю, що людина прийшла би собі і має той металолом і хоче якихось пару копійок заробити. Ти ж можеш поставити 3-4 бочки, але слідкуй за ними, аби стічні води не збиралися.”

Стан вулиці Шевченка у Мислові після ремонту

Любомир Васильович ділиться, що ремонт на вулиці Шевченка у Мислові був пріоритетним для села:

“Знаєте, що є багато старостинських округів і ремонти робляться в порядку черги. Робили були в Мостищі, то потім я написав заяву і робили вже в нас. В мене — Мислів, Ріп’янка, Яворівка. Ми вибрали пріоритетом цю вулицю. Ремонт якої ми зробили, защебенили. Гарно виглядає, мешканці задоволені і я теж задоволений.  Ми робили по вулиці Шевченка дорогу догори. Там є 500 метрів дороги і то є поточний ремонт дороги. Ми її зробили, підсипали щебнем, викопали стічні канави. Постійно згори на центральну роботу текла вода, воно зносило все на центральну дорогу і підтоплювало мешканців, що проживають нижче по цій вулиці. Ми півтори неділі копали там.

Ми це все робили з ініціативи моєї, ініціативи мешканців. Мешканці, які живуть вище, дали зауваження, чому я далі не прокопую. Вони самі мені цю ініціативу дали. Я подивився і прийняв таке рішення, щоб далі не було підтоплення, то зробити, аби було зручніше мешканцям, аби був благоустрій.”, – розповідає староста села.

Зрештою додає, що після ремонтів стічна канава виконує свої функції, а проблема існує на ділянці в межах її дому:

“Після тих дощів, що падали, то канава працює, той щебінь не змило. До її подвір’я, де центральний заїзд то там дійсно є зараз проблема. То там візуально видно, що там немає благоустрою на тому подвір’ї, коло подвір’я – немає. Канава стічна працює, але коли доходять до її подвір’я, до її заїзду де та труба і нічого не облаштовано то там вся вода й збирається.”, — говорить Любомир Васильович.

До теми: 30 років без ремонту: в Мислові підсипають вулиці щебнем

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору