Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Вони теж частина громади”: у Франківську переселенці представили власні справи

"Вони теж частина громади": у Франківську переселенці представили власні справи

Сьогодні, 20 червня, відзначається Всесвітній день й день біженців. Відтак на площі Ринок БО “БФ Карітас Івано-Франківськ” організовував крафтовий ярмарок “Дороги НаДії”.

Повідомляє Інформатор 

Під час заходу  переселенці, які стали переможцями грантових програм самозайнятості та розвитку мікропідприємств представили свої товари та послуги, які можна буде придбати до кінця дня.

Зокрема, представлено шість бізнес-локацій власники, яких минулого року отримали гранти від УВКБ ООН на підтримку бізнесу та започаткування власної справи. Серед них кондитерські вироби, узбецька кухня, косметичні салони, майстерня крою та шиття, спортивний клуб.

За словами заступниці директора БФ “Карітас Івано-Франківськ” Наталії Козакевич даний захід присвячений захисту прав людей, які втратили засоби існування і знаходяться в нових приймаючих громадах для того, щоб представити їхні надбання.

“Нині у суспільстві склався своєрідний стереотип про переселенців, що ті приходять тільки по гуманітарну допомогу. Ні це не так. Такий захід, як крафтовий ярмарок “Дороги НаДії” – це чудова нагода представити переселенців у зовсім іншому амплуа, це можливість показати, що вони теж жителі громади, які можуть розвивати свою справу, а відповідно й громаду”, – каже Козакевич.

І саме міжнародна організація УВКБ ООН Карітас Івано-Франківськ крім гуманітарної допомоги підтримує проєкти, які направлені на розвиток мікропідприємництва і самозайнятості.

Загалом Карітас Івано-Франківськ разом з іноземними партнерами підтримали 10 грантів на розвиток власної справи, а ще 9 грантів були на здобуття нової професії або перекваліфікації.  Загалом близько 1 млн грн УВКБ ООН витратило на цю підтримку.

Розмір гранту коливався від 1 000 до 10 000 доларів США залежно від бізнес-плану та можливості розвивати бізнес в тій чи іншій громаді.

“Це захід ми чисто символічно назвали “Дороги НаДії. Це не про надію на краще майбутнє, це про дії, які допоможуть зробити це майбутнє”, – додала заступниця директора БФ Карітас Івано-Франківськ, Наталія Козакевич.

Також відвідувачі ярмарку мали змогу отримати консультації з працевлаштування та розвитку власної справи.

Окрім того, запланована розважальна програма для дітей.

Впродовж усього часу фахівці працювали і продовжують працювати над забезпеченням допомоги задля покращення якості життя ВПО.

Читайте також: Релігійно-патріотичний табір на Надвірнянщині: дата час та локація

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору