Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

513 патрулів поліції будуть супроводжувати працівників ТЦК

513 патрулів поліції будуть супроводжувати працівників ТЦК

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода” повідомив, що МВС виділило 513 патрулів поліції по всій країні для забезпечення процесу мобілізації.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету. 

Також Клименко зауважив, що патруль не обов’язково супроводжує працівників ТЦК, але лише “за їхньою власною ініціативою”, коли в них є спільні завдання. Наприклад, коли працівник ТЦК хоче вручити повістку громадянину вдома. У цьому випадку працівник поліції має бути поруч, щоб уникнути порушень порядку як з одного, так і з іншого боку.

“За їхнім бажанням і за змогою. Ми ж не можемо стільки патрулів організувати. В нас ще є реагування на злочини, на повідомлення по території держави. Тобто ми виділяємо кожного дня кількасот патрулів по території нашої держави для того, щоби працювати з працівниками ТЦК”, — акцентував міністр.

Як повідомляли раніше у відомстві,  ТЦК без поліції не може затримувати й доставляти громадян до ТЦК, а поліція без ТЦК – не може вручати повістки.

Але, як зазначив заступник голови Комітету Верховної ради з питань прав людини Руслан Горбенко, наразі в Україні передбачено кілька підстав, коли співробітники ТЦК можуть застосувати силу, щоб затримати громадян.

Читайте також: Міноборони запускає чат-бот Армія+: які послуги доступні?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору