Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зруйновано майже 50% одного з навчальних корпусів Нафти і газу в Івано-Франківську: ректор університету

Зараз відбувається брифінг голови ОДА Світлани Онищук, начальника  ГУ ДСНС та ректора університету, щодо ситуації в області після ракетного удару. Наразі відомо про легко постраждалих, а саме дівчина 2005 року народження. Також є інформація про пошкодження вишу. 

Пише Інформатор.

На брифінгу ректор ІФНТУНГ повідомив наступне:

“Ми отримали доволі серйозні руйнування по одному з корпусів, який по візуальним обстеженням наразі поки десь вбачається 50% відсотків його руйнування. Це повністю покрівля, один з двох холів цього приміщення є повністю зруйнований, відповідно всі вікна, все його внутрішнє наповнення, вся його електронна база, навчальна база зруйнована. Це корпус який відповідав за певні процеси і навчання, і сертифікації”.

В іншому корпусі пошкодилось заскління, дах, а також отримав певні пошкодження по стійкості самого каркасу. Наразі там з’явилися тріщини, які потребуватимуть ретельного вивчення на предмет стійкості та його подальшої експлуатації.

Доволі значних руйнувань отримали системи заскління близько 12 корпусів університету.

“Ми бачимо, що там появилися окремі тріщини і будуть потребувати детального окремого вивчення саме на момент стійкості та можливості подальшої експлуатації”,- додав пан Ігор Чудик.

Руйнування можна побачити в нашому репортажі з університету:

До ліквідації наслідків удару було залучено майже 50 людей особового складу, а також 24 одиниці техніки. За словами голови ОВА Світлани Онищук пошкоджено газопровід до низького тиску, а ще є пошкодження прилеглих будівель, які знаходяться 150-200 метрів від місця влучання російської ракети.

Крім цього швидка надавала допомогу трьом постраждалим. У 19-річної жительки прилеглого будинку виявили черепно-мозкову травму. Її госпіталізували, але стан задовільний. Але в людей дуже складний психоемоційний стан. З ними працюють психологи ДСНС.

Роботу ДСНС показала пресслужба в соцмережах:

Зараз на місці працюють і небайдужі містяни та студенти. Спільними зусиллями вони намагаються відновити навчальний заклад після терористичної атаки росії в День скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні. 

Фоторепортаж з університету з реквізитами для допомоги навчальному закладу можна знайти за покликанням.

Читати також:  Звуки вибуху в Івано-Франківську під час повітряної тривоги: міський голова каже, що працює ППО

Христина П’ятнюк 

Дарія Нагорна 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору