Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті буревій пошкодив лінії електропередач

Через сильні дощі, шквальний вітер і грозу, яка пронеслася Прикарпаттям вчора, на території області, без електрики залишилося понад 40 населених пунктів, енергетики продовжують ліквідовувати наслідки негоди.
Розповідає Інформатор з посиланням на Прикарпаттяобленерго

Сьогодні, на території області без електроенергії залишається 17 населених пунктів області повністю і 25 – частково. Зокрема, найбільше аварійних відключень наразі у Галицькій, Калуській, Рогатинській громадах.

На гарячу лінію до енергетиків продовжують надходження про відсутність електроенергії в регіонах, а саме:

  • Снятинська громада – 97 звернень;
  • Рогатинська – 39;
  • Рожнятівська – 68;
  • Долинська – 58;
  • Калуська – 65;
  • Коломийська – 93.

Також знеструмлення фіксують у Богородчанській, Надвірнянській, Лисецькій, Косівській та Верховинській громадах. У гірській місцевості основною причиною знеструмлень стали поламані від сильного вітру опори.

«Усі люди та механізми задіяні, працюємо над відновленням електропостачання. Учора були труднощі з добиранням до місць аварій, оскільки на дороги попадали дерева. З допомогою ДСНС ситуацію виправили, тепер можемо безперешкодно проводити роботи», – коментує директор з експлуатації та обслуговування мереж Валерій Євчук.

Якщо у вас немає світла, дізнатися чи планове це вимкнення, чи аварійне можна:

1. На стартовій сторінці сайту під кнопкою «Вимкнення»: https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table. Необхідно ввести свою адресу або номер особового рахунку.

2. У меню Viber-боту обленерго за номером особового рахунку: https://chats.viber.com/oeifuabot. Кнопки «Відсутнє світло» – «Перевірка активних вимкнень за адресою».

Читайте також: Енергетики внесли зміни в графік відключення: що змінилося?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору