Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У “Резерв+” запрацювали нові функції: що доступно вже зараз

У мобільному застосунку “Резерв+” стали доступними нові функції. Зокрема, тепер військовозобов’язані можуть виправити свої дані онлайн. Також може згенерувати версію електронного військово-облікового документа всього за кілька кліків.

Розповідає Інформатор покликаючись на повідомлення речника Міноборони України Дмитро Лазуткін.

Він нагадав, що від 18 червня у застосунку з’явився QR-код, відсканувавши який уповноважені органи можуть перевірити чинність електронного військово-облікового документа, що має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

“Також у застосунку можна згенерувати версію електронного військово-облікового документа в кілька кліків”, – розповів речник.

Крім того, в “Резерв+” відтепер доступна функція “виправити дані онлайн”. Стосується це двох випадків:

  • “Я військовослужбовець, але досі на обліку” – для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі “Оберіг”,
  • “Дані не знайдено” – для усіх військовозобов’язаних, хто отримав таке сповіщення у застосунку “Резерв+”.

Окрім того, українці на пунктах пропуску зможуть пред’явити прикордонникам електронну версію військово-облікового документа. Наразі електронний військово-обліковий документ згенерували понад 800 тисяч українців.

Нещодавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко анонсувала нові функції у застосунку “Резерв+”. За її словами, нові можливості зменшать ризик людських помилок та забезпечать швидке коригування інформації через взаємодію різних реєстрів.

Зокрема, планується впровадити онлайн-рекрутинг, який дозволить користувачам подавати резюме безпосередньо до обраної військової частини та працювати з командиром, з яким вони відчувають себе впевнено та ефективно.

Додатково у “Резерв+” буде запроваджено навчальні матеріали для військовозобов’язаних, включаючи відеоуроки, тести та сертифікати. Також планується впровадження електронного направлення на ВЛК. Користувачі додатка зможуть генерувати електронне направлення самостійно, і проходити комісію без додаткових візитів до ТЦК.

До теми: У мобільному застосунку “Резерв+” з’явився військово-обліковий документ з QR-кодом

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору