Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пам’ятник “Борцям за Українську державу” в Долині: Символ Незламності та Патріотизму

У мальовничому місті Долина, що на Івано-Франківщині, височіє пам’ятник, який є втіленням героїзму та самопожертви багатьох поколінь українців, що боролися за незалежність своєї держави. Цей пам’ятник не просто камінь чи метал, це символ незламності духу нації, яка ніколи не переставала мріяти про свободу.

Пише Інформатор.

Знайомлячись з історіями, що формують дух нації, журналісти Інформатора Івано-Франківськ вирушили до міста Долина.

Ця подорож виявилася не лише зворушливою, але й освітньою, оскільки нам вдалося відкрити для себе глибину патріотизму, закарбованого у камені та металі цього монумента. Та вчергове показати важливість власної історії, а не культ «совка» закарбований в тисячах радянських бованів.

Історія пам’ятника

Пам’ятник “Борцям за Українську державу” у Долині було відкрито завдяки справжнім патріотам України Омеляна та Тетяни Антоновичів, які були не тільки меценатами, але й активними учасниками боротьби за незалежність України. Омелян Антонович, народжений у Долині, був відомим громадським діячем, який зазнав переслідувань та ув’язнення за свою антипольську та антинацистську діяльність.

Омелян Антонович: Борець за Українську державу

Омелян Антонович був активним членом Організації Українських Націоналістів (ОУН) і відігравав важливу роль у національно-визвольному русі. Він був засуджений на 6 років ув’язнення за свою діяльність у 1930-х роках, але був звільнений за амністією. Після Другої світової війни, Омелян продовжив свою боротьбу, працюючи у Міжнародній організації біженців, де він допомагав українцям уникнути депортації до СРСР.

Внесок Антоновичів у розвиток української культури

Подружжя Антоновичів були не тільки борцями за незалежність, але й активно підтримували українську культуру та освіту. Вони створили фундацію, яка фінансувала численні культурні та освітні проекти в Україні та за її межами. Їхня діяльність була визнана на міжнародному рівні, і вони залишили помітний слід у розвитку української державності.

Пам’ятник, як вічне нагадування

Пам’ятник у Долині стоїть як вічний нагадування про те, що свобода та незалежність – це цінності, за які варто боротися. Він нагадує кожному перехожому про те, що історія України – це історія нескорених духом людей, які віддали все заради майбутнього своїх нащадків.

Пам’ятник “Борцям за Українську державу” в Долині – це не просто монумент, це живий символ українського патріотизму, який надихає нові покоління на великі вчинки. Він є свідченням того, що історія України пишеться не тільки на сторінках книг, але й у серцях її громадян.

Дані взяті з відкритих джерел.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору