Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську пройде фестиваль пам’яті Андрія Чепіля “ЧЕFEST”

У Франківську пройде фестиваль пам’яті Андрія Чепіля “ЧЕFEST”

ЧЕFESTом Івано-Франківськ вшанує пам’ять захисника України та музиканта Андрія Чепіля.

Розповідає Інформатор

28 червня — у День Конституції України, Івано-Франківськ стане епіцентром унікальної культурної події, яка поєднає музику та пам’ять про героя — Андрія Чепіля. Військовослужбовець був головним сержантомо взводу, командиром бойової машини у складі 47 бригади, талановитим музикантом та вокалістом гурту “КораЛЛі”, який загинув на запорізькому напрямку.

ЧЕFEST організовує Департамент культури Івано-Франківської міської ради у співпраці з етнорок-гуртом “КораЛЛі”, учасником якого довгі роки був Андрій Чепіль. На це з міського бюджету було виділено 78 тис. гривень.

На фестивалі виступлять гурти “Кому вниз” та “КораЛЛі”.

Андрій Чепіль, відомий серед побратимів як “Кріс”, був не лише талановитим музикантом. Після повномасштабного російського вторгнення в березні 2022 р. мобілізований до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська,як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі». Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу.

ЧЕFEST обіцяє стати знаковою подією для Івано-Франківська, поєднуючи музику, патріотизм та вшанування героїв у День Конституції України. Захід нагадає всім присутнім про незламний дух українського народу та важливість збереження пам’яті про тих, хто віддав життя за свободу нашої держави.

Фестиваль відбудеться 28 червня о 18:00 на території Палацу Потоцьких.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору