Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як підтримати жінок, які чекають коханих з фронту?

З початку повномасштабного вторгнення до лав Збройних сил України приєдналося приблизно 700 000 українців, за оцінками міністра оборони України Олексія Резнікова. Опріч цих захисників весь час стоять їхні партнерки (кохані, наречені, дружини).

У червні цього року громадська організація Теплосердні запустили проєкт Невтомні для партнерок військових.

НЕВТОМНІ – це культурно-мистецький проєкт підтримки партнерок українських військових, який покликаний сприяти формуванню стійкої та міцної спільноти жінок, що прямо зараз стоять пліч-о-пліч мільйона захисників.

У рамках проєкту на учасниць чекає:

— Офлайн ретрит у форматі співочої терапії.
— Психологічна підтримка.
— Навчання з волонтерської діяльності та культурного івент-менеджменту.
— Спільнота підтримки жінок, які розділяють схожий досвід.

6 червня команда проєкту запустили краудфандингову кампанію спільно з платформою Моє місто, аби акумулювати кошти на реалізацію НЕВТОМНІ. Таким чином, організатори формують спільноту українців, яких торкає дана проблема і які готові стати співтворцем проєкту для коханих воїнів.

«Ми усвідомлюємо, що в першу чергу, кожен буде донатити для війська, адже тільки завдяки захисникам ми можемо бути зараз тут. Водночас, за багатьма успішно виконаними бойовими завданнями військового по ту сторону слухавки стоїть його невтомна, але часом самотня кохана людина. Я знаю про що говорю, бо також очікую коханого з фронту. Ці жінки є для своїх коханих, а ми хочемо бути для них» – ділиться Богдана, ідейниця проєкту та засновниця організації.

Зокрема, окрім Богдани, у команді та спільноті Теплосердних також є партнерки військовослужбовців.

«Досвід очікування коханого з війни – це як жити в кривому дзеркалі: ти постійно балансуєш між цивільними проблемами людей, які тебе оточують і реаліями війни, відлуння яких долітає до тебе через твого коханого.  І ти десь поміж цим всім в  підвішеному стані. Досвід очікування дуже індивідуальний і в той же час дуже універсальний, парадоксально, але це так. Для мене – це кожного дня дивитись на Deep State, щоб перевірити, що відбувається на його напрямку, збирати гроші для його підрозділу, плести маскувальні сітки, планувати відпустку, але не факт, що його відпустять хоч на декілька годин, мати план дій…» – згадує Катя, членкиня команди Теплосердних у Івано-Франківську, волонтерка та партнерка військового.

Підтримувати тих, хто чекає – це забезпечувати міцний тил захисникам, щоб вони на фронті не думали про те, що нікому потурбуватися про їхніх близьких. Саме тому організація запрошує кожного поділитися силою із коханими воїнів. 

Як долучитися до співтворення проєкту Невтомні?
1. Переходьте за посиланням на платформу Моє місто, знайомтеся із ідеєю проєкту та підтримуйте комфортним внеском.  

2. Розповідайте у своїх соцмережах та закликайте рідних чи друзів долучатися. Зокрема, у своєму Instagram Теплосердні діляться відеоісторіями від тих, хто чекає коханих з фронту.

Про організацію: ГО Теплосердні — громадська організація, місією якої є перетворити культуру на інструмент усвідомлення своєї ідентичності та підтримки тих, завдяки кому ця культура продовжує існувати. Ми працюємо, аби кожен українець усвідомив, ким він є. Ми працюємо заради тих, хто навіки в строю і тих, хто продовжує битися за нас.  

Читайте також: Фінансування створення Військової поліції може здійснюватись за рахунок міжнародних партнерів України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                  Телефонуйте за номером 096 989 60 87https://t.me/if_informator

Нагору