Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Міністерство інфраструктури пообіцяло надати Бурштину шість модульних котелень

Міністерство інфраструктури пообіцяло надати Бурштину шість модульних котелень

Забезпечення альтернативними джерелами опалення у м. Бурштин стало одним із ключових питань на зборах голів громад Прикарпаття. Саме тому на звернення Івано-Франківської обласної військової адміністрації Міністерство інфраструктури пообіцяло надати для міста Бурштин модульні котельні, які працюватимуть без електрики.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на голову ОВА Світлану Онищук 

Міський голова Бурштина Василь Андрієшин звернув увагу, що Бурштинська ТЕС після ракетних обстрілів перебуває в критичному стані – і це стосується як енергетичного обладнання, так і будівель та споруд.

“На жаль, Бурштинська ТЕС розтермінувала екологічний податок за перший квартал, а це 18 мільйонів. А загалом ми цьогоріч недоотримаємо приблизно 80 мільйонів екологічного податку. У цих умовах, що склалися, – це для нас критично. Тому впоратись з викликом щодо будівництва двох котелень потужністю 8 та 10 мегават буде надзвичайно складно”, – йдеться у повідомлені.

Також голова Світлана Онищук в ефірі на ОТБ Галичина зазначила, що на енергетичний об’єкт у Бурштині вже було 12 атак і він повністю розбитий. Тому вона з командою ОВА працює, щоби заклади соціальної, освітньої, медичної сфер та містяни Бурштина взимку були з теплом.

Відтак в ОВА створена робоча група з питань підготовки міста Бурштин до опалювального сезону. Головним завданням групи буде: зібрати та узагальнити інформацію про готовність до зими об’єктів теплопостачання міста та напрацювати рекомендації для проходження опалювального сезону.

Крім цього, Онищук додала, що вже надіслали звернення до міжнародних партнерів з проханням допомогти з пошуком та придбанням альтернативних джерел живлення та генераторів. В ОВА є запас генераторів – вони будуть надаватися не тільки в Бурштин, а й в інші громади, де буде критична ситуація.

Наразі з цього приводу ОВА звернулася до уряду і вже отримали запевнення від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури про надання 4 модульних котелень на альтернативному паливі потужністю 1 МВт кожна для об’єктів соціальної сфери Бурштина. Зокрема для КНП “Бурштинська міська центральна лікарня”, двох ліцеїв, закладу дошкільної освіти та інших об’єктів.

Також пообіцяли 2 модульні газові котельні потужністю 8 та 10 мегават для багатоквартирного житлового фонду міста.

“Плануємо також залучити кошти обласного бюджету та спроможних громад Прикарпаття, щоби підтримати Бурштин та спільними зусиллями впоратись з цим викликом”, – резюмувала Світлана Онищук.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Ректор університету нафти і газу: збитків на сотню мільйонів гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору