Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Кругленькі, соковиті, апетитні: вартість абрикосів в Івано-Франківську

Кругленькі, соковиті, апетитні: вартість абрикосів в Івано-Франківську

Цього року сезон абрикосів розпочався в кінці червня. На ринку, супермаркетах та прилавках Франківська їх вдосталь. Черги, як за гарячими пиріжками. Тож скільки коштують кісточкові в нашому місті?

Дізнавався Інформатор 

Абрикоси зовні схожі на персики, мають кісточку, гладенькі на дотик, їх легко сплутати. Тому перед покупкою краще перепитати у продавців чи справді ви купляєте абрикоси.

Абрикоси надзвичайно поживні та мають цілий ряд переваг для здоров’я. Наприклад, покращують травлення та добре впливають на очі. Вони також багаті на групу антиоксидантів флавоноїдів, які захищають від хвороб, включаючи діабет та хворобу серця.

Як і більшість фруктів, в абрикосах багато води, яка може допомагати регулювати кров’яний тиск, пульс, температуру тіла й підтримувати здоров’я суглобів.

Про користь абрикосів сказали, тепер перейдемо до їхньої вартості. 

В супермаркетах нашого міста ми знайшли лише жовті абрикоси (першого ґатунку), які переважно використовують для компотів.

Їхня вартість коливається від 79, 95 грн до 85, 99 грн за кілограм.

На ринку пропонують два види абрикосів “ананасові абрикоси”  та “Леді Кот” останні мають рожеве забарвлення, вони менші за розміром, а також солодші (Інформатор коштував їх на ринку). Їх зазвичай використовують для приготування джему та варення.

Ціни на “ананасові абрикоси” стартують від 55 грн до 75 грн за кілограм. Леді Кот вартує від 65 грн до 80 грн за кілограм.

В овочевих крамницях нам пропонували сорт “Аврору”. Це італьський сорт. Вони подовжені, відрізняються соковитим м’якушем, оранжево-рожеві.

Придбати їх можна за 70 і вище грн за кілограм.

Більше цін нижче на фото:

Встигніть наситися вітамінами під час літнього сезону, але також не забувайте про раціональне харчування. Бережіть себе.

Читайте також: Який курс валют в Івано-Франківську 28 червня?

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору