Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Свято Петра і Павла: історія, традиції та прикмети

В Україні цього року за новоюліанським календарем свято Петра і Павла випало на 29 червня. Це день пам’яті святих апостолів Петра і Павла, які є найшанованішими сподвижниками Христа і вважаються покровителями рибалок, пастухів і підприємців.

Інформатор розповість про історію, традиції та прикмети свята.

Історія свята Апостоли Петро і Павло були учнями Ісуса Христа і після його розп’яття стали одними з найбільш активних проповідників християнства. Їхня діяльність і мученицька смерть від рук римського імператора Нерона зробили їх символами віри та відданості. Святий Петро, згідно з традицією, був розіп’ятий вниз головою, а Святий Павло був страчений шляхом обезголовлення.

Традиції святкування У день свята традиційно відправляються на службу у церкву, а потім частуються традиційними стравами, такими як пампушки з сиром. Молодь відзначає свято, зустрічаючи сонце, що символізує відженення русалок і привертання здоров’я та хорошої вдачі.

Прикмети свята Прикмети на Петра і Павла мають глибоке коріння в народних віруваннях. Вони можуть вказувати на майбутній урожай, погоду, а також на долю і здоров’я людей. Наприклад, якщо на Петра іде дощ, то врожай буде непоганий, а якщо спекотно, то на Різдво буде мороз.

Також, у це свято діє багато заборон, ось деякі з них:

  • Забороняється відпочивати на морі в цей день.
  • Не можна в день Петра і Павла шити, в’язати або вишивати.
  • Забороняється грати весілля.
  • Не можна сваритися.
  • День Петра і Павла завершується Петровським постом, але представники духовенства все одно забороняють вживати спиртні напої.
  • Не можна в цей священний день, виходячи з дому, дивитися по сторонах, кажуть, що це погана прикмета.
  • Працювати в полі, саду або городі також заборонено.

Шановні наші читачі!

З нагоди світлого свята апостолів Петра і Павла, Інформатор від щирого серця бажає вам міцного здоров’я, незламної віри в нашу перемогу та невичерпної енергії. Нехай цей день принесе вам спокій, згуртує сім’ю та подарує мир і благополуччя у ваші домівки.

Зі святом Петра і Павла!

Читайте також: Що віщують зорі франківцям: гороскоп на 29 червня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору