Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Україні суттєво подешевшали літні ягоди: у чому причина

Наприкінці червня, на ринках України, ціни на ягоди суттєво зменшились. На це впливає низка факторів. Яких саме? Читайте далі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

На ринок надійшло багато високоякісної продукції, що спричинило значне зниження цін. Порівняно з минулим роком, вишня та малина стали дешевшими на 36-38%, і тепер коштують у середньому 50 грн та 115 грн за кілограм. А у червні 2023 року коштували 80 грн та 180 грн.

Через раннє тепло пропозиція вже в середині червня була досить великою, тому й ціни відрізняються від минулорічних. Якість цих продуктів висока, що дозволяє зберігати продукцію довше”, – зазначив аналітик “Українського клубу аграрного бізнесу” (УКАБ), Максим Гопка.

В Україні, сезон продажі вишні за підрахунками аналітика, розпочався на 2,5 тижня раніше ніж минулорічний. Це сталося завдяки сприятливим погодним умовам, які посприяли швидкому дозріванню ягід.

Перший збір вишні відбувся ще 30 травня, що дозволило фермерам швидше вивести продукцію на ринок”, – зазначила керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар”, Тетяна Попович.

За прогнозами Максима Гопки, Україна цього року зможе вдало експортувати малину через зменшену пропозицію на світовому ринку. За попередніми прогнозами, найбільші світові виробники малини мають труднощі з виробництвом, що впливає на їх врожай.

Раніше, у Державні службі статистики України повідомили, що утравні цього року, гуртові ціни на промислову продукцію від виробників збільшилися на 14,8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

В Україні ціни піднялися на 17,0%, а поза її межами — на 4,1%.

Читайте також: Кругленькі, соковиті, апетитні: вартість абрикосів в Івано-Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору