Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Департамент благоустрою Франківська має повернути підряднику 1,3 млн гривень боргу за ремонт на Вовчинецькій

27 червня Господарський суд Франківська схвалив позов ТОВ “Карпатибудпроект” до міської ради щодо повернення коштів за ремонт прибудинкової території на вулиці Вовчинецької. Департамент каже, що фінансування даного виду робіт не передбачено державою під час воєнного стану. 

Повідомляє Інформатор.

Майже рік тому ми писали про тендер щодо капітального ремонту території біля будинку №189 на вул. Вовчинецькій в м. Івано-Франківську.

Тоді територія біля будинку №189 виглядала ось так. Переможцем державної закупівлі стала компанія “КАРПАТИБУДПРОЕКТ” зареєстрована у 2018 році. Директором підприємства є  Калин Юрій Васильович, як свідчать дані YouControl.

Скрін з тендеру

Позивач до суду, себто ТОВ “КАРПАТИБУДПРОЕКТ”, стверджує, що робота виконана, але залишилась неоплачена:

“Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору підряду № 185/23 від 15.08.2023 в частині оплати виконаних робіт. Зобов`язання за договором позивачем виконано в повному обсязі та прийнято відповідачем без жодних зауважень, проте відповідач своїх зобов`язань щодо оплати виконаних робіт не здійснив, що призвело до виникнення заборгованості в сумі 1 322 715,60 грн”, – йдеться в тексті рішення Господарського суду Франківська.

Відповідач, тобто Департамент, надав таку відповідь:

“На думку відповідача, поданий позов є безпідставним та необґрунтуваним. При цьому відповідач не заперечує належне виконання позивачем умов договору підряду № 185/23 від 15.08.2023. Заперечуючи проти позову, відповідач акцентує увагу суду на пунктах 2.9. та 15.1. договору підряду № 185/23 від 15.08.2023, якими встановлено, що бюджетні зобов`язання за даним Договором виникають у разі наявності та в межах відповідних бюджетних асигнувань (п. 2.9.); жодна із сторін не несе відповідальності перед іншою стороною за затримку або невиконання зобов`язань за цим договором, обумовлених обставинами, що виникли мимоволі і бажання сторін і які не можна передбачити або уникнути, включаючи оголошену або фактичну війну, громадянські хвилювання, епідемії, блокаду, ембарго, землетруси, повені, пожежі й інші стихійні лиха”.

Також орган міської влади повідомляє, що : “постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану” від 09.06.2021 №590 фінансування даного виду робіт (капітальний ремонт) не передбачено (п.п.2 п.19 постанови)”.

Розглянувши справу, суддя Ігор Горпинюк зобов’язав мерію виплатити борг підряднику, бо той  виконав роботи належним чином на суму 1 322 715,60 грн.

 

 

 

Рішення суду з YouControl

Головне фото взято зі сторінки міської ради й видозмінено. 

Читати також: Не довгобуду: кому належить славнозвісний тротуар на вулиці Мельника

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору