Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Не довгобуду: кому належить славнозвісний тротуар на вулиці Мельника

Близько місяця тому, журналісти Інформатора, звернулись із запитом до місцевої влади, щоб дізнатися на чиєму балансі перебуває тротуар по вулиці Мельника, який вже щонайменше 9 років “живе з ямами”. Відповідь отримали та навіть намагалися зв’язатися з балансоутримувачем. Так хто ж власник? Читайте далі.

Повідомляє Інформатор 

Журналістка Інформатора під час брифінгу міського голови, спитала Михайла Смушака, хто ж є власником тротуару. Точну відповідь так і не почули.

Натомість Михайло Смушак сказав наступне:

“Я знаю за цей тротуар, але по вулиці Мельника є такий довгобуд, який можливо, вже скоро розпочне свою добудову. Відповідно, сьогодні вкладати кошти, (яких і так немає достатньо) з міського бюджету у тротуари до закінчення цього будівництва не є нагальною потребою. Ми сподіваємося, що цей тротуар зробить забудовник за свої кошти”.


Тому,  після відповіді Михайла Смушака, Інформатор пошукав, кому все ж таки належить даний тротуар. Телефонували до двох будівельних компаній: “Благо” та “Спілки забудовників”. До “Благо” звернулися, тому що їхня реклама розміщена на об’єкті будівництва, який саме знаходиться на вулиці Мельника. Своєю чергою в компанії сказали, що там немає їхнього об’єкта. Тим часом “Спілка забудовників” ледь не навідріз відмовилася коментувати, лише додала, що тротуар належить тому, чия там реклама є:

Це досить відома у Франківську будівельна компанія і її реклама розміщена на тих спорудах”.

Крім цього, журналісти Інформатора подали запит в міську раду та в “Муніципальну інспекцію “Добродій”. В останній зазначили, що даний тротуар не перебуває на їхньому балансі й вони не володіють запитуваною інформацією.

У міській раді нам надали відповідь, в якій вказали, що:

Відповідно до рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 03.03.2016 року №157 тротуари на вул. Андрія Мельника  в м. Івано-Франківську перебувають на балансі Комунального підприємства “Муніципальна дорожня компанія”.

Скрін з відповіді на запит

Тому, журналісти Інформатора спробували сконтактуватися з директором КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталієм Бурком.

Але, слухавку ніхто не підняв, як і в самому КП.

На цьому Інформатор не зупиняється, і все-таки спробує зв’язатися з Віталієм Бурком та самою компанією, щоб з’ясувати, хто має ремонтувати пішохідний тротуар.

Що не так з тротуаром на вулиці Мельника?

Йдеться про ділянку, неподалік перехрестя вулиць Незалежності-Франка-Мельника. З Google Maps бачимо, що тротуар в неналежному стані ще з травня 2015 року принаймні за останніми фото з мапи. Франківці вже неодноразово зверталися до місцевої влади, зокрема міського голови, щоб зрушити питання з мертвої точки.

Скрін з Google maps

Скрін з Google maps

Марія Гарасим

Христя П’ятнюк

Читайте також: “Можуть перейти на інший тротуар”: хто має ремонтувати пішохідний тротуар по вулиці Мельника у Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору