Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Шаную воїнів, біжу за героїв України”: франківців кличуть на патріотичний забіг

"Шаную воїнів, біжу за героїв України": франківців кличуть на патріотичний забіг

Незабаром в Івано-Франківську відбудеться щорічний забіг в пам’ять про загиблих воїнів “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. Як він відбуватиметься та які умови участі читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор 

За словами заступниці голови ОДА Людмили Сірко це вже 7 всеукраїнський патріотичний забіг. Відбудеться він 31 серпня.

Від сьогодні 3 липня і до 13 серпня триватиме реєстрація учасників. Реєстраційна форма буде розміщена на фейсбук-сторінках ОДА та Управління ветеранської політики. 

Для того, щоб взяти участь у забігу учасник під час реєстрації має вказати ім’я та прізвище полеглого захисника або захисниці за якого буде здійснювати забіг.

“Якщо людина хоче бігти та вшанувати пам’ять про захисника, але не знає за кого бігти, то нічого старшого. Адже перед реєстрацію будуть доступні посилання на 4 сторінки, в яких буде інформація про всіх полеглих воїнів. Тому кожен охочий може обрати за кого буде бігти. Це вшанування  їхньої світлої пам’яті, тому щиро закликаю всіх прикарпатців доєднуватися до забігу”, – додала Сірко.

На Прикарпатті — це вже 6 забіг. Перший забіг у 2019 році організували в місті Коломия, де активним учасником, ініціатором був учасник бойових дій Андрій Болацький, який на сьогодні є військовослужбовцем НГУ він долучиться до забігу в місті Коломия.

Як розповів радник голови ОВА Володимир Веркалець минулого року до забігу долучилося 27 територіальних громад нашої області. Тоді зареєструвалося понад 4 700 учасників, з Івано-Франківської громади зареєструвалося 689 осіб, які розібрали всі номерки та пробігли за кожного Героя.

“Минулого року всі номерки з іменами наших полеглих бійців були розібрані. Не було такого, що якісь номерки залишилися і за когось не пробігли. Надіємося, що цього року буде не менше учасників. На жаль кількість загиблих воїнів збільшується, тому й учасників мало б бути більше. Тому запрошуємо всіх охочих долучитися та віддати шану всім полеглим захисникам”, – каже Володимир Веркалець.

Також за словами радника, минулого року до забігу доєдналися 18 держав світу, в яких на цей момент проживають українці. Крім цього до заходу планують долучати родини загиблих Героїв, які хочуть пробігти за рідну людину.

Лариса Стефанишин членкиня ради родин загиблих при Міністерстві ветеранів, мама полеглого воїна Василя Стефанишина поділилася з Інформатором, що родинам, які втратили найдорожчих людей дуже важливо відчувати підтримку від суспільства. Важливо знати, що про їхніх рідних пам’ятають.

Також жінка додає, що буває так, що нема кому пробігти за того чи іншого полеглого воїна. Тому вона закликає всіх небайдужих долучатися, щоб жоден захисник чи захисниця не були забуті.

Минулого року Лариса Стефанишин бігла за свого сина Василя під номером 340. Додає, що хоч нині готова бігти тільки заради того, щоб про його подвиг пам’ятали.

“Я закликаю всіх небайдужих за можливості підійти на цей захід і подивитися за кого залишилися номерки. Взяти номерки та вшанувати їх у спортивний спосіб. Тим паче, що цей забіг супроводжується благодійною метою, тобто збором коштів на ті чи інші потреби наших воїнів”, – розповіла Лариса Стефанишин.

Інформатор закликає долучатися до таких заходів, вшановувати пам’ять всіх полеглих на війні, а також допомагати ЗСУ всіма можливими способами.

Читайте також: Як ветерану подати скаргу в разі порушення пацієнтських прав: пояснення від НСЗУ

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору