Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Блокпост у Ворохті прибраний, але документи перевіряти будуть: Івано-Франківський ТЦК та СП засудив сьогоднішній конфлікт

Нагадаємо, що 4 липня люди зібралися біля селищної ради у Верховині з вимогою прибрати новий блокпост, ситуація переросла в штовханину й на місці працювали поліцейські та швидка. ТЦК повідомило, що військовослужбовця було поранено під час сутички з місцевими, а його машину побили. 

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківський ТЦК та СП.

“Ситуація наступна: на в’їзді у Ворохту стоїть блокпост, який перевіряє документи. Через це місцеві жителі заявляють, що на курорт не їдуть особи, що уникають свого конституційного обов’язку служби в армії. Сьогодні жителі Ворохти почали конфлікт. Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за «побідних осіб». Така подяка”, – написали ТЦК на своїй сторінці у фейсбук.

Скрін з Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки

Також у відомстві засудили дії місцевих мешканців й пригадують історію, коли ворохтянці (ред. далі дослівно) : “йшли в підпілля, щоб воювати з совєтами. Зараз місцеві жителі виступають проти своєї держави і захищають ухилянтів. Сором!”.

Як повідомив нам начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків, що до поліцейських надійшло повідомлення про ДТП між двома транспортними засобами і вже на місці вони побачили велике скупчення людей.

“Близько 100 людей через конфлікту ситуацію і встановлення сьогодні мобільного блокпоста Державної прикордонної служби. ДТП поліцейські зафіксували, без потерпілих. Щодо конфлікту, встановлюються всі обставини і всім учасникам буде надано правову кваліфікацію”, – повідомив правоохоронець.

До поліції повідомлень щодо конфлікту та перекриття доріг не надходило.

Місцеві зафіксували сутичку на численних відео, ось одне з них:

На відео можна почути, як чоловік говорить, що прикордонник начебто вдарив жінку. Наразі підтвердження чи спростування цієї інформації немає.

Жителі Ворохти вважають, що такі дії перешкоджають туризму в регіоні й вимагали прибрати блокпост, що і було зроблено згодом.

Головне фото взято з відкритих джерел.  

Читати також: Мешканці Ворохти сьогодні вимагали прибрати новий блокпост: ситуація переросла у штовханину

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору