Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Час підбити підсумки червня: про що писав Інформатор у перший місяць літа

Здається, це був марафон на витривалість. Замість енергетичних напоїв (ред. які не радимо вживати), в тонусі нас тримали енергетичні новини. Окрім грибів, ми шукали й блискавки серед білого дня. Також, на жаль, з болем дивились на пошкоджений університет нафти і газу після ворожого удару. Писали на цілу когорту різноманітних тем: від розслідувань до подарунків від мера, від “Іваноцерківська” до тротуару на Мельника та смітників на Височана. Пітніли ми не тільки від спеки, а й від невпинної роботи. Невеличкий звіт далі. 

Повідомляє Інформатор про редакційні підсумки червня.

Почнемо з РОЗСЛІДУВАННЯ місяця, а саме: “Яма на ямі, болото поверх коліс автомобіля: як нині виглядає дорога Тлумач-Бортники, яку мали відремонтувати за понад 20 млн грн”. Інформатори з’ясовували, чому дороги так і не сталось. Шлях до села Бортники Христина П’ятнюк та Артем Барабаш зазнімкували на відео і це виглядає як справжній хардкор:

Чим завершилась поїздка, дізнавайтеся в матеріалі за покликанням вище.

Також франківці захоплено читали, що нам показала статистика, про пошуки блискавки у Франківську. І ні, це була не голка в копиці сіна, а справжня блискавиця, яка гучно вдарила в центрі міста. Хтось казав, що в шпиль на кінотеатрі в “Люм’єр”, хтось — в Ратушу. Щоб розвіяти чутки та дізнатися, куди ж саме, довелось “пошукати” громовицю. Що з цього вийшло читайте за покликанням.

Барви літнього сезону спокусили нас на цілу добірку ФОТОРЕПОРТАЖІВ:

На Гуцульщині збирають перші суниці: фоторепортаж

Як у Надвірній виглядають дитячі майданчики: фоторепортаж

“Все, чого душа забажає”: що продають на ринку у Франківську | Фото

Назбирали на юшку: фоторепортаж з “грибного сезону” на Гуцульщині

Кудлаті, хвостаті та слюняві: в об’єктиві собачки Франківська

Більше шукайте на нашому сайті ввівши в пошук слово “фото” й… насолоджуйтесь.

Марія Гарасим питала в заступника міського голови та директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики чи планується цього року ремонт пішохідного тротуару на вулиці Мельника, бо саме сюди франківці вже давненько кличуть міського голову на велоінспекцію.

Після неточних відповідей Інформатор подав запит до міської ради й з’ясував, що багатостраждальний тротуар перебуває на балансі КП.

Іншою ПОБУТОВОЮ темою, стали щури на Височана й щотижневий моніторинг смітників та сміттєзвалищ на цій вулиці. Про це ми писали в серії матеріалів:

Щури, будівельне сміття та купи з чоботами: як вулицю Височана засмічують франківці

Брудні гори у Франківську: вулиця Височана наближається до сміттєвого колапсу

Сміттєві гори “покинули” вулицю Височана у Франківську… та чи надовго?

й відповідь на риторичне питання, яке ми отримали сьогодні: Не тільки на Височана: великогабаритне сміття “подорожує” Франківськом

Перепрошуємо за каламбур, проте, поки ви працюєте влітку, “подорожі” собі може дозволити тільки людський мотлох.

Далі тільки факт: на території Франківська і громади є 91 споруда релігійного призначення. Цей матеріал ми назвали “Іваноцерківськ“.

22 червня редакторка Інформатора працювала на місці атаки ворога, а саме під час ліквідації руйнувань Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Це був емоційно важкий день, який почався вдосвіта через країну-гній. О 4 ранку місто сколихнулось від вибуху й за декілька годин стало відомо, що постраждали людські оселі та навчальний заклад. На щастя, минулось без важкотравмованих.

Ще день перед цим студенти захищали тут свої дипломні роботи, а тепер розбирали завали навчальних корпусів пліч-о-пліч з викладачами та рятувальниками. Як стало відомо згодом, руйнувань майже на 50% відсотків зазнав один із корпусів вишу.

Богдана Іванків розповідала про криниці духовності на Надвірнянщині, адже для багатьох прикарпатців віра — це ЖИТТЯ.

Кореспондентка Інформатора розповіла про найстаріші церкви району, деяким – 300 років! А щоб глибше занурити в історію краю, Богдана підготувала фоторепортаж з музею Надвірнянщини й вам теж радить туди завітати за адресою: майдан Шевченка, 43. Більше новин з цього регіону Прикарпаття читайте у вкладці НАДВІРНА на сайті.

Під час вимкнень світла Тетяна Сарай рекомендує читати й рекомендує, що читати. Добірка від журналістки налічує 6 книг, які потрібні вашій особистій бібліотеці.

Також Таня підготувала РЕПОРТАЖ з фестивалю пам’яті про Андрія Чепіля. Музикант та військовий загинув минулого року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області.

Не оминув Інформатор й цьогорічні червневі свята: Трійцю та Івана Купала. Унікальні матеріали із самого серця Карпат!

А завершити огляд хочемо незвичним аукціоном. “З молотка” пішов подарунок міського голови нашій редакції на день журналістів. Розпаковку пакунка з делікатесами можете прочитати на нашому сайті, а наразі звітуємо, що за презент від Руслана Марцінка під час стендапу змогли виручити 2 тисячі гривень, які додались у збір на пікап для ЗСУ.

Плани на липень “Інформатора Івано-Франківськ” 

Перш за все, це пережити спеку, яка начебто сунеться на Франківщину, й працювати навіть під час вимкнень електроенергії, тому маєте великий шанс зустріти декількох вічно заклопотаних та невгамовних людей в кав’ярнях міста. Це фільмує наша SMM-ниця Аля Бояріна і її роботу ви можете побачити в наших соцмережах:

Щодо тем, так ми продовжуємо писати про важливість доступу до публічної інформації, починаємо серію матеріалів про Управлінські компанії та ОСББ, перевіряємо тендери та аукціони, пишемо про інфраструктуру міста, боремось зі стихійними смітниками та, авжеж, й про цікавинки нашого улюбленого Франківська. Інформатор працює для вас щодня зранку до вечора й дякуємо, що читаєте! Насолоджуйтесь літом, проте пам’ятайте про ЗСУ. До зустрічі!

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору