Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті планують забезпечити безперебійний зв’язок під час вимкнення світла

На Прикарпатті планують забезпечити безперебійний зв'язок під час вимкнення світла

В ОДА обговорили питання про забезпечення безперебійного зв’язку під час вимкнення світла.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на голову ОВА Світлану Онищук 

Зокрема дане питання обговорили з  регіональними представниками мобільних операторів — Олегом Книшем, начальником сектору розвитку та технічної експлуатації ПрАТ “Київстар” та Максимом Ткачуком, керівником технічного центру ПрАТ “Водафон Україна”.

За словами Онищук останнім часом від жителів області надходять звернення, що під час вимкнення світла зникає мобільний зв’язок. Тому наразі є необхідність збільшення кількості генераторів на станціях, які забезпечують зв’язок.

Очільниця області зазначила, що всі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які дозволяють працювати протягом кількох годин.

“Відтак доручила сформувати перелік пріоритетних станцій та обговорити можливості подачі електроенергії з представниками ПАТ “Прикарпаттяобленерго”. Водночас мобільні оператори мають надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів та реальну потребу в генераторах”, – йдеться у дописі.

Представники мобільних операторів повідомили, що під час вимкнень світла складно підтримувати роботу базових станцій, бо користувачі масово переходять з фіксованого інтернету на мобільний, що провокує підвищене навантаження на мережу і швидке виснаження резервних елементів живлення, які, своєю чергою, через часті вимкнення електроенергії, не встигають повністю зарядитися.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Сьогодні на Прикарпатті вимкнень електроенергії буде менше

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору