Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Розмова з експертом з легалізації документів, власником бюро “Legal key” та франківцем Борисом Халамендою

5 років тому Борис створив бюро легалізації “Legal key”. Почав свій шлях із соцмереж, далі створив два офіси — в Києві та рідному Франківську, а сьогодні компанія є однією з перших в пошуковій системі Google. Про свій шлях до власної справи, аспекти роботи та плани на майбутнє франківець розповів в інтерв’ю Інформатору. 

Почнемо з самого початку, Борисе. Розкажіть про свій шлях до “Legal key” і чи правда, що все почалось зі сторінки в Instagram?

Після завершення навчання у школі, я продовжив здобувати освіту в Університеті державної фіскальної служби України на факультеті фіскальної поліції. Там я почав вивчати право. На 2 курсі я перевівся на заочну форму навчання та почав працювати за спеціальністю — помічник юриста в Києві. В мене було шалене бажання реалізовувати свої знання на практиці. І мені легко давалась робота, бо вже за 4 місяці на посаді помічника юриста я вже знав більшість процесів. Тоді я почав пропонувати свої юридичні послуги в соцмережах, а саме створив сторінку і назвав “Legal key”. За декілька тижнів я знайшов першого клієнта на 40 тисяч гривень, велике замовлення. Тоді мій керівник сказав: 

“Борисе, ти вже виріс з помічника, працюй на себе, я тебе звільняю”

Ось так я попрощався зі своєю першою роботою, а другою вже стало власне бюро легалізації.

“Legal key” це повністю про мене, це компанія, що створена мною з нуля. 

Ви вже 5 років працюєте на ринку юридичних послуг. Як виглядає ваше робоче навантаження сьогодні?

Щодня я приймаю від 40 до 50 телефонних дзвінків, це можуть бути як потенційні клієнти, так і люди, які бажають проконсультуватися. Якщо порахувати кількість валідних звернень, то їх від 300 до 500 щомісяця. За 5 років, за приблизними підрахунками, бюро нараховує клієнтську базу у понад 20 000 тисяч людей. 

Чому, на вашу думку, люди обирають саме вас? 

Через нашу безперервну роботу, ми на зв’язку з клієнтами 24 години на добу чи то в суботу, чи в неділю. Буває, що працюю і вночі, бо є українці з Кореї, Канади, США, які, відповідно, телефонують з інших часових поясів. Такого результату досяг й через велику кількість годин, які віддаю роботі, також це відповідальність до звернень клієнтів та якість наших послуг.

Насправді багато є різних критеріїв, які допомогли завоювати довіру. Наприклад, ми несемо абсолютну відповідальність за документи й ще жодного разу їх не втратили (ред. тричі стукає по дерев’яному столу та сміється. Каже, аби не наврочити). 

Ваша компанія має два офіси в Україні — в Києві та у Франківську, вірно? 

Так, від початку повномасштабного вторгнення я переїхав до Івано-Франківська та відкрив тут ще одну філію компанії. Перша залишається в Києві, куди я приїжджаю періодично. В столиці знаходяться всі міністерства, які пов’язані з нашою роботою, а також велика кількість запитів надходить саме з цього міста. Тому всі документи надходять в Київ безпосередньо до працівників “Legal key”, посередником є тільки доставка.

Від працівників вимагаю пунктуальності, бо наша робота пов’язана із роботою державних органів. Наприклад, вранці є година на подачу документів, а ввечері — щоб забрати документи. Я теж працював на початку своєї кар’єри в такому ритмі та все встигав, тому цього ж вимагаю від працівників “Legal key”. Окремою вимогою є належне ставлення до документів, які нам довірив клієнт. Вони мають бути в безпеці у різних обставинах. Хоч ми й працюємо з паперами, які можна відновити, та це час, клопіт та нервові клітини клієнта. 

Борисе, як би Ви описали клієнтів “Legal key”? Почнімо з віку. 

Загалом вік моїх клієнтів від 22 до 50 років, але є ще інша вікова категорія — це бабусі та дідусі, яким понад 70 років. Єдина незручність може виникати у користуванні месенджерами, проте з цим справляємось разом. 

А як щодо географії запитів? 

Насправді територіальність не має значення, адже до нас звертаються зі всієї України та з-за кордону. Можу хіба виокремити топ-3 міста, які в лідерах за зверненнями: це Київ, Харків та Івано-Франківськ, зокрема в останньому ми дуже медійні та про нас знають. Також запрошую франківців до нас в гості за адресою Площа Міцкевича, 8.

Ви працюєте з сотнями клієнтів щомісяця, навіть зараз Ваш телефон розривається від сповіщень та дзвінків. Як знаходите спокій у такому вирі звернень? 

Хм, це робота, яку я люблю. А також розумію, що люди бувають різні. Хтось спішить, хтось тривожиться, а хтось взагалі не цікавиться термінами. Деколи можу декілька днів спілкуватися з потенційним клієнтом до початку нашої співпраці, а деколи запит оформлюється за 5 повідомлень. Проте я точно знаю, що “Legal key” – це справа мого життя, тому я відновлююсь знову ж таки на роботі. 

Тоді наступне питання буде таким: “Яке майбутнє у справи Вашого життя?”

Розвиток. Як мій особистий, так і компанії. “Legal key”  буде надавати зокрема послуги в юридичному супроводі людей до суду, а я планую розпочинати адвокатську діяльність. 

Наостанок порада від Бориса Халаменди українцям та майбутнім потенційним клієнтам. 

Всі документи, які вам в житті належні, ви повинні мати. Систематизуйте свій документообіг належним чином! Що б у вашому житті не сталось, ви всі ці документи маєте мати під рукою. А майбутнім клієнтам пораджу заздалегідь звертатися за послугами, себто планувати дії відповідно до термінів відповідей держорганів на запити та час на легалізацію документів. 

Міжнародне юридичне бюро легалізації “Legal key” допомагає підготувати документи для:

навчання та роботи закордоном;

отримання постійного місця проживання та громадянства в іншій країні;

одруження закордоном.

Також бюро надає послуги нотаріальних, акредитованих та сертифікованих перекладів на будь-яку тематику, будь-якою мовою.

Контакти “Legal key”:

номери телефонів +38(066)574 80 69 та +38(066)090 77 18;

електронна пошта legalkey@ukr.net;

адреса: Площа Міцкевича 8;

сайт legalkey.com.ua

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору